Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, 24 Mart 2013 Pazar günü yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Sınav yapılacak okulların civarında vatandaşların araç korna ve siren çalmamaları ve yüksek sesle müzik aleti gibi cihazları kullanmamaları gerektiğini vurgulayan Çay, açıklamasında şunları belirtti:

24.03.2013 Pazar günü yapılacak olan 2013YGS (Yüksek Öğrenime Geçiş) Sınavı ile ilgili İlçemizde ekli listede belirtilen okullarda sınav yapılacağı bilindirilmiştir. Sınav esnasında yüksek ses çıkararak adayların motivasyonu bozacak şekilde çevreyi rahatsız eden şahıslar veya işyerlerinin engellenmesi amacıyla sınav yapılan okulların çevresinde başta Belediyeler olmak üzere çevre il müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlarca gerekli tedbirlerin alınması sağlanacaktır. Ayrıca bu tür eylemler için Kabahatler Kanu'nun 36'ncı ve 37'nci maddesi gerekli işlem yapılacaktır.
Bu nedenle 24.03.2013 Pazar günü yapılacak olan 2013YGS (Yüksek Öğrenime Geçiş) Sınavı ile ilgili 23.03.2013 günü gecesi tüm eğlence mekanları, düğün, nişan v.b. törenlerin umuma açık yerlerin ses yayınlarını Saat:23.00 itibarıyla sona erdirmelerini, bu saatten itibaren gürültüye izin verilmeyeceğini, sınava girecek olan adayların sınav sırasında dikkatlerini dağıtarak başarısızlığa neden olabileceği değerlendirildiğinden;
Ekli listede belirtilen okulların civarında Saat:08.30 ile 16.00 saatleri arasında vatandaşların araçlarından korna ve siren çalmamaları, yüksek sesle müzik aleti gibi cihazları kullanmamaları, inşaatlarda iş makinelerin çatıştırmamaları konularında belediyelerin hoparlöründen, ilçemizdeki radyo ve televizyonların yayın aralarında sık sık anons yaparak, yazılı basın kuruluşlarının da gazetelerinde vatandaşlarımızın konuyla ilgili uyarılmaları açısından gerekli duyuruları yapmalarını önemle rica ederim.

SINAV YAPILACAK OKULLAR

TEKNİK VE ENDÜSTİRİ MESLEK LİSESİ A-B BLOK, M.ALİ KADRİ YILMAZ ANADOLU LİSESİ, TİCARET MESLEK LİSESİ, İMAMHATİP LİSESİ, GÜLÜÇ İBRAHİM İZMİRLİ ANADOLU LİSESİ, ZONGULDAK EREĞLİ LİSESİ A-B BLOK, CUMHURİYET ORTAOKULU, KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ, H. ERDEM DENİZCİLİK LİSESİ, TED KOLEJİ ÖZEL LİSESİ, KDZ EREĞLİ ANADOLU LİSESİ, KDZ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ, İMKB ATATÜRK ANADOLU LİSESİ, DENİZ İŞLETMECİLİĞİ  MYO A-B BLOK.