TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi'nin 41'inci Olağan Genel Kurulu, 16-17 Ocak tarihlerinde Maden Mühendisleri Odası Şube Lokali'nde gerçekleştirildi. Olağan Kurul'da mevcut Başkan Erdoğan Kaymakçı ile Nevzat Ünlü'nün listesi yarıştı. Kaymakçı'nın listesi bir fireyle seçimleri kazanırken, yönetime karşı listeden Ayşen Yavuzdoğan girdi. Olağan Genel Kurul'a; CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Mehmet Torun, 2.Başkan Berna F.Vatan, Onursal Başkanı Asım Kutluata, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu,  Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Atıf Mete, CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, CHP parti yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve üyeleri katıldı. Divan Başkanlığı'na Zonguldak Maden Mühendisleri Derneği Başkanı Çağlar Öztürk seçildi. Ardından Genel Kurul gündem maddeleri okundu ve sırasıyla yerine getirildi. İlk konuşmayı yapan TMMOB Maden Mühendisleri Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, konuşmasına 2009 yılına damgasını vuran, ülkemizi de etkisi altına alan ekonomik kriz ile başladı. Kaymakçı şöyle konuştu; "Krizin faturası çalışanlara çıkartıldı. Çalışanlara son derece komik zamlar veriliyor, büyük orandaki işsizlik nedeniyle, 'sen kabul etmezsen nasıl olsa birisinin canına tak eder ve kabul eder' düşüncesiyle çalışanlara açlık sınırındaki rakamlar öneriliyor. Özelleştirmelerle kamu kaynakları özel sektöre peşkeş çekildi. Tarım ve hayvancılık çökertildi ve ulusal güvenlik tehlikeye atıldı. Ülke ekonomisi üretim kaybına, devlet de vergi kaybına uğrayarak dışa bağımlılık daha da arttı. Uygulanan kapitalist, liberal politikalar sonucunda gerçekleşen özelleştirmeler, kapatmalar ve hizmet alımı gibi yöntemlerle sendikalı, soysal güvenceli çalışma hayatından bir anlamda modern kölelik uygulamaları çalışma hayatına ve ilişkilerine geçildi." 
TMMOB Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Mehmet Torun ise, işsizliğin yaşandığı, ayrımcılığın arttığı ve linç kültürünün geliştiği bir ortamda genel kurulları geçekleştirdiklerini belirtti. Torun, "Sonuç bildirgeleri ile ülkenin sorunlarını çözebilir isek, bu ülkenin daha aydınlık günlere çıkacağını inanıyorum. Hepimiz daha çok demokrasi, özgürlük ve daha eşit bir ortam istiyoruz. Ama bunu AKP hükümetinden beklemek saflık olur. AKP hükümeti bu tür çözümlere hazır değildir ve bu kapasitede değildir. Maden Mühendisleri Odamız ve Zonguldak Şubemizin bu siyasi kültürü vardır" şeklinde konuştu. Ardından KESK ESM Şube Başkanı Tahsin Kumkumoğlu, KESK Dönem Sözcüsü Orhan Yılmaz, Haber-Sen İl Temsilcisi İsmail Yıldız ve Mimarlar ve Mühendisler Derneği Başkanı Kenan Kasım birer konuşma yaptılar.
Konuşmaların ardından çalışma raporu okundu. İki liste ile yapılan seçimlerde mevcut Başkan Erdoğan Kaymakçı ile Nevzat Ünlü'nün listeleri yarıştı. Erdoğan Kaymakçı'nın başkanlığındaki Yönetim Kurulu listesi şu isimlerden oluşuyor; Hüsnü Meydan, Avni Özerkan, Levent Usman, Bekir Keskin, Hüsnü Ünal, Tevfik Baş Nevzat Ünlü'nün başkanlığındaki önetim Kurulu listesi ise şu isimlerden oluşuyor; Ayşen Yavuzdoğan, Erhan Keçelioğlu, Fazlı Uncu, Hanefi Oruç, Sabri Çatma, Serdar Yılmaz. Yapılan seçimlerde 338 delege oy kullanırken, 337 oy geçerli sayıldı. Mevcut Başkan Erdoğan Kaymakçı 220 oy alırken, rakibi Nevzat Ünlü 133 oyda kaldı. Kaymakçı başkanlığındaki Yönetim Kurulu şöyle oluştu: Hüsnü Meydan (195), Levent Usman (175), Avni Özerkan (187), Hüsnü Ünal (154), Tevfik Baş (180). Karşı listeden yönetime giren Ayşen Yavuzdoğan ise 153 oy aldı.