Gümeli Mahallesi Ihlamur Sokak'ta oturan Nihat Keskin, evinin yakınındaki bir arsada çıkan kaynak suyunun 4 yıldan beri evinin temeline aktığını aile olarak bu durumdan endişe duyduklarını söyledi.
Söz konusu arsanın özel bir yurda ait olduğunu yurt yetkililerinin konuyla ilgilenmediklerini öne süren Keskin, Evimizin yanındaki arsanın satıldığını öğrendik. Arsayı aldıktan özel bir yurda ait bu yerde yer sahibi arsayı açtığı zaman burada kaynak suyu çıktı. Su çıktıktan sonra buraya duvar ördüler. Belediyenin lögara doğru su gideri yaptılar. Ama zamanla bu su gideri kapanınca su evimin temeline doğru gelmeye başladı. Şu anda evimin temeli su içerisinde biz bu konuda yer sahibine söyledik. Oda bu konuyu çözeceğini söyledi, ama şu ana kadar ilgilenen olmadı. Özel bir yurda ait olan yer ile ilgili önceki müdür ilgilenmedi yeni müdür ise ilgileneceğini söyledi. Kendisini tekrar aradığımızda bu sorun ile ilgili kendilerinin işi olmadığını belirterek topu belediyeye attı. Belediye yetkililerine de söylememize rağmen bir sonuç alamadık. Ama şu anda evimiz tehlike altında ve yaklaşık 4 seneden beri temele akıyor. Temeller çürümeye başladı. Ben bu konuda yetkililerden yardım bekliyorum. Ayrıca suyun bulunduğu yerde istinat duvarı da tehlike saçıyor, zaten bir kısmı yağışlardan dolayı çöktü. Allah korusun istinat duvarının üstünden geçen yolda bir araç varken bu duvar çökseydi bir faciaya neden olabilecekti dedi.
Kaynak suyunun temiz çıktığını yapılan testlerde su sertliğinin yüksek çıktığını belirten Keskin, Bu su normalde içilebilir bir su, test yapıldı. Yapılan test de suyun sert olduğu ortaya çıktı. İleri de su savaşlarının olacağı söyleniyor, ayrıca bir çok yerde susuzluk çekiliyor, ama bu su boşa akıyor. Bu suyun değerlendirilmesini istiyoruz diye konuştu.