Kdz. Ereğli'de maddi imkansızlıklar nedeniyle liseye gidemeyen 17 yaşındaki genç kız, TIR dorsesi tamircisi babasının yanında çırak olarak çalışıyor.

Kdz. Ereğli'de 5 çocuklu bir ailenin ortanca kızı olan 17 yaşındaki Gizem Ünal, ortaokuldan sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimine devam edemedi. Babasının işlerinin kötü olması ve yanında usta çalıştıramaması üzerine yardım amaçlı mesleğe başlayan ve 2 yıl gibi kısa sürede kendisini geliştiren Gizem Ünal, kaynak, oksijen kesme, zımpara ve taşlama işini başarı ile gerçekleştiriyor.
2 yıldır TIR dorsesi tamircisi babasının yanında kaynakçı ve taşlama ustası olarak çalıştığını, maddi imkansızlıklar nedeni ile liseyi okuyamadığını en büyük hayalinin ise özel güvenlikçi olmak olduğunu belirten Gizem Ünal, Babamın yanında 2 sene önce başladım, o zamandan bu yana çalışıyorum, kaynak yapıyorum, oksijen kesiyorum, taşlama ve zımpara yapıyorum. Kendim liseyi okuyamadım, maddi durumumuz iyi olmadığı için çalışmaya başladım, babama işlerinde yardımcı oluyorum. Biz 5 kardeşiz iki ablam evli iki kardeşimde okuyor, hem babama destek oluyorum hem de kardeşlerimin eğitimine katkı sağlıyorum. En büyük hayalim ise özel güvenlik görevlisi olmak inşallah olurum dedi.
Gizem Ünal'ın babası 49 yaşındaki Sezai Ünal, 8 yıldan bu yana TIR dorsesi tamirciliğini yapıyorum. 2 yıldan beri de kızımla birlikte çalışıyorum. Mesleği kızıma kendim öğrettim. Benim hastalığım dolayısıyla işimde beni yalnız görünce birazda maddi imkansızlıklar nedeniyle benimle çalışmak istediğini söyledi. Benden kendisini kıramadım, 2 yıldan beri kızıma kaynakçılık, taşlama, zımpara ve oksijen kesme konusunda eğitim verdim. Şu anda kendisi kaynak yapabiliyor, taşlama, oksijen kesme ve zımpara yapıyor. Kendisinin en büyük hayali özel güvenlik görevlisi olmak, kendisi inşallah olur, ben her zaman kendisinin yanındayım diye konuştu.