Kdz. Ereğli Belediyesi’nin yüz akı projelerden olan Kaynarca Konutları’nda son dönemde yaşanan hırsızlık olayları vatandaşları canından bezdirdi. Site sakinleri bu semte çok acil bir karakol kurulması talebinde bulunduklarını gazetemiz aracılığı ise seslendirdiler.

 

Kdz. Ereğli’de artan hırsızlık olaylarında en çok mağdur olan kesimin Kaynarca olduğu iddia ediliyor. Ereğli-Zonguldak karayolu üzerindeki Ömerli Mahallesi’nde Belediyenin yaptırdığı Kaynarca toplu konutlarında yaşayanlar hırsızlık olaylarından bıkıp usanmanın çaresizliği  içinde “karakol istiyoruz” demeye başladılar. Bir çok evin soyulduğunu hatırlatan Kaynarca sakinleri, “Şimdi de hırsızlar otomobillerimizi soymaya başladılar.

Her gün ve her gece hırsızlık olayları yaşıyoruz. Biz de bu ülkenin vatandaşıyız.

Bizim de can ve mal güvenliğimiz de korunmalı. Kent merkezine de uzak olmayı fırsat bilen hırsızlar bizi canımızdan bezdirirken, yaptığımız tüm girişimlerde sonuçsuz kalıyor.

Bölgemize mutlaka bir karakol kurulması gerekiyor. Yetkililer bizim bu mağduriyetimizi dikkate alsınlar” sözleriyle ilçe yöneticilerine seslendiler.