Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) Yönetim Kurulu, Kozlu’da meydana gelen ve 1 kişinin yaşamını yitirdiği kazanın meydana geldiği alanda yetkililerin görev ihmali olduğunu açıkladı. 

 

Vakfın kuruluşunda emeği geçen uzun süre Mütevelli Heyet Üyeliği görevinde bulunan Mehmet ve Özlem Çebi’nin Bülent Ecevit Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği son sınıf öğrencisi olan oğlu Mert Çebi’nin Kozlu’da yaşamını yitirdiği kaza ile ilgili yazılı açıklamada bulunan ZOKEV şu bilgileri paylaştı:

“Kardeşimizin, daha ömrünün baharındayken aramızdan yarılmasının tek nedeni yetkililerin görev ihmalidir. Hiçbir güvenlik önlemi olmayan kavşakta, olası kazaların önlenmesi için ışıklandırma ve sinyalizasyon sistemi yapılması, dönel kavşak haline dönüştürülerek yol güvenliğinin artırılması için çevre halkının defalarca yöneticilere başvurduğu, imza kampanyası düzenleyerek ilgili birimlere ilettiği basına yansıyan haberlerle de sabittir. Kendilerine defalarca müracaat edildiği, konuyla ilgili imzalar teslim edildiği halde kavşak güvenliğini artırmaya yönelik hiçbir çalışma yapılmadığı gibi pek çok kazanın meydana gelmesine de resmen göz yumuldu. Onca uyarıya yurttaş başvurusuna karşın kavşakta düzenleme yapılmayarak mal ve can güvenliği aleni bir şekilde tehlikeye düşürüldü. Son olarak da Mert Çebi kardeşimiz anılan yerde meydana gelen kazada yaşamını yitirdi. Kavşakta yol ve sürüş güvenliğinin artırılması için gerekli çalışmayı yapmayan ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuyor, tüm Çebi ailesine başsağlığı diliyor, arkadaşlarımızın acısını paylaşıyoruz”