Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Araştırma Görevlisi Hakan Ağaç, otomobiliyle Tıp Fakültesi kavşağında denize uçtu. Cesedi kayalıklarda bulunan Ağaç'ın intihar ettiği iddia edildi.


Beş yıldır ZKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü görevlisi olan Hakan Ağaç, öğle saatlerinde Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne giderek ameliyat olan dört yaşındaki yeğeni Zeynep Köken'i ziyaret etti. Daha sonra hastaneden ayrılan Ağaç, aynı bölümde araştırma görevlisi olan eşi 29 yaşındaki Çağlar Ağaç'ı Terakki Mahallesi'ndeki evine bıraktı. Ağaç, ardından 67 DR 949 plakalı otomobiliyle Kdz. Ereğli istikametine hareket etti. Ağaç'ın kullandığı otomobil, ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi kavşağında hızını kesmeden uçuruma doğru ilerledi. Ağaç, otomobille yaklaşık 200 metre yükseklikten kayalara çarparak denize uçtu. Yoldan geçen diğer sürücüler olayı polise haber verdi. Olay yerine ambulans, itfaiye, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü kurtarma ekibi çağırıldı. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü'ne ait deniz botu da olay yerine gelerek kurtarma çalışmalarına katıldı.
Kurtarma ekipleri dik yamaçta inceleme yaparken, otomobilin bazı parçaları da ağaçlık alana dağıldı. Polise olayı anlatan görgü tanıkları, "Otomobili normal kullanır gibiydi. Oradan bu tarafa gelirken hiç frene basmadan olduğu gibi dümdüz geldi. Başka kimseyi görmedik. Hiç frene basmayıp sinyal vermedi. Gelirken toz bulutu kalktı" dedi.


İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü görevlileri, eğitimli köpeklerle aramaya katıldı. Hakan Ağaç'ın bulunan gömleği eğitimli köpeklere koklatılarak arama başlatıldı. Polislerin, Hakan Ağaç'ın trafik kazası geçirdiğini söylediği yakınları da olay yerine geldi. Hakan Ağaç'ın 63 yaşındaki annesi Şerife Ağaç gözyaşları arasında kaza yerine gelirken, "Benim oğlum nerede. Benim oğlum bulundu mu? Yavrum gitti. Bir tane oğlum gitti" diye feryat etti. Sinir krizi geçiren Şerife Ağaç, polisler ve vatandaşların
yardımıyla ambulansla tedavi edilmek üzere ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü.


Olay yerine gelen Hakan Ağaç'ın eniştesi İsmail Köken de, bir saat önce hastanede görüştüklerini kaydederek, "Kızım geniz ameliyatı olmuştu. Hastaneye ziyarete geldi. Hastaneden ayrıldıktan sonra eve gittiler. Kazayı duyunca buraya geldik. Hiçbir sorunu yoktu. Gayet mutlu ve iyi durumdaydı. Yarın sabah eşiyle birlikte Kuşadası'na tatile gideceklerdi" diye konuştu.


İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ve eğitimli köpeklerin yaklaşık 2. 5 saatlik aramanın ardından saat Hakan Ağaç'ın cesedi denizden 30 metre yükseklikte çalıların arasında bulundu. Yapılan ilk incelemede Ağaç'ın boynunun kırıldığı ve vücudunun çeşitli yerlerinde kırık olduğu belirlendi.


Bir yıl önce de babası öldüğü belirlenen Hakan Ağaç'ın cesedi bota alınarak Kozlu beldesi limanına getirildi. Hakan Ağaç'ın botla Kozlu limanına getirileceğini duyan annesi ve yakınları olay yerine geldi. Oğlunun cesedini gören anne Şerife Ağaç gözyaşlarına boğuldu. Hakan Ağaç'ın cesedi ambulansla ZKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

AYNI YERDE DOKTOR İNTİHAR ETMİŞTİ


Araştırma görevlisi Hakan Ağaç'ın intihar ettiği yerde 1.5 yıl öncede bir intihar vakası yaşanmıştı. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde görevli 36 yaşındaki Yrd.Doç. Dr. Ebru Taşçı, 29 Mart 2010 yılında otomobilini uçuruma sürerek intihar etmişti.