karadeniz Ereğli'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması için pasta almaya gittiği iddia edilen ehliyetsiz lise öğrencisinin kullandığı otomobilin devrilmesi sonucu yaşamını yitiren öğrencinin ismini arkadaşları bir okulda oluşturdukları spor odasına verdiler.

 

24 Kasım Öğretmenler gününde 16 yaşındaki oğlu B.D.’nin kullandığı 67 LT 123 plakalı otomobil, Ereğli-Alaplı karayolunun Göktepe mevkisinde takla atmış araçtan savrulan lise öğrencisi Emre Cerrah olay yerinde hayatını kaybetmiş 5 öğrenci de yaralanmıştı.

Ereğli Pestilci Orta Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Fuat Günay ve Amatör Kümede mücadele eden Kepezspor Antrenörü Sertan Kuzu ve mahalle arkadaşları Ayberk Aydın, Egemen Egeli ve İsmailcan Karadeniz, kendi aralarında topladıkları para ile Pestilci Orta Okulu’na, “Emre Cerrah Spor Odası” oluşturdu.

Pestilci Orta Okulu’na düzenlenen törene Emre Cerrah’ın babası Yücel Cerrah’ta katıldı. Bir ay önce toprağa verdiği oğlunun fotoğrafını, adına yaptırılan odanın girişinde gören baba Yücel Cerrah, gözyaşlarına hakim olamadı.

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Emre Cerrah’ın arkadaşlarının çabasına teşekkür ederek, “Sağlığında beraberce yapmak daha iyi olurdu ama nasip böyleymiş. Biz Emre’nin adını yaşatmak adına gururlanıyoruz. Allah rahmet eylesin diyoruz. Üzülüyoruz ama elimizden bir şey gelmiyor. Bundan sonrada, çocuğumuzun adını yaşatmak için başka faaliyetler içinde bulunmayı da ümit ediyorum” dedi.

Oğlunun fotoğrafı basılı plaketi Milli Eğitim Müdürü Korkmaz’ın elinden alan baba Yücel Cerrah ise göz yaşlarına hakim olamadı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)