Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı ile yönetimi Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz'ı ziyaret etti. Son haftalarda gündemden düşmeyen "demokratik açılım" süreci için şehit ailelerinden destek bekleyen Kazancı'ya, Mustafa Yorulmaz'dan tepki geldi.
Kazancı, "Geçtiğimiz günlerde yapılan Şehit Aileleri Derneği'nin kongresinde tekrar yönetime gelen Başkan Mustafa Yorulmaz'ı ve yönetimini ziyaret ettik. Ayrıca kendilerinin hükümetimizin başlattığı 'demokratik açılım' sürecine de destek vermelerini bekliyoruz" dedi.
Mustafa Yorulmaz ise, şu görüşlere yer verdi:
"Bu yasayı çıkarmaya çalışan 550 milletvekilinden bir tanesinin bile çocuğu şehit olsaydı, acaba yine bu demokratik açılım süreci başlatılır mıydı? Bu teröristler toprak istiyor ve biz de bu adamları af mı edeceğiz? Ben 20 yaşındaki oğlumu bu ülke bütünlüğü sağlansın diye şehit verdim. Devlet bize bu şeref için madalya taktı. Eğer bu demokratik açılım sağlanır da, teröristler affedilirse, aldığım madalyayı teröristlere takacağım. Böyle bir girişim içerisinde olanları nefretle kınıyorum." Daha sonra 1993 yılında Muş-Ağrı il sınırında gazi olan Hüseyin Çakar, Aytekin Kazancı'ya, gazi ve şehit yakınlarına işçi alımı sözü verildiği halde bir yere gidemediği için sitemde bulundu. Kazancı işin takipçisi olacağını kaydetti. AKP Merkez İlçe Teşkilatı, daha sonra, Demokrat Parti İl Başkanlığı'na seçilen Halil Karagüzel'i makamında ziyaret etti.
AKP Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı, ziyaret esnasında yaptığı konuşmada, Demokrat Parti'nin siyasal hayata geçmesinden sonra, demokrasi adına ülkede büyük mücadeleler verdiğini ifade etti. Kazancı, Demokrat Parti'nin demokrasi uğruna Genel Başkanı ve Başbakanı'nı şehit veren köklü bir parti olduğunu belirterek şunları söyledi; "İktidar döneminde Türk demokrasi hayatına damgasını vuran AK Parti'nin bir mensubu olarak önümüzdeki süreçte de partimizin yapmış olduğu demokratik açılımın ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. İnanıyoruz ki, Demokratik Parti, kökeninden de aldığı demokrasi geleneğinden dolayı bu sürece katkı vermek adına, bu ülke vatandaşlarının birlik ve beraberliklerini pekiştirmek adına, bundan sonra bu bölgede insanların şehit vermemek için, ağlayan anne ve babaların gözyaşlarının dinmesi adına, onlar da bu siyasi süreçte söyleyeceklerini söyleyip demokrasi adına katkı vereceklerdir diye düşünüyorum. Ayrıca Zonguldak ile ilgili yapacağımız çalışmalarda bizlere destek olacaklarını biliyoruz. Hizmet bakımından olsun, insanlara yaklaşım bakımından olsun bu desteklerini göreceğimizi umuyoruz. Bundan sonra ki süreçte siyaset zor, kendilerine başarılar diliyorum."