Müftü Mahallesi'ndeki köprülü kavşaktan başlayan Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı önünde sona eren yürüyüşe Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Piyade Albay Murat Türken, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ali Azar, Ereğli İlçe Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Ünsal Demir, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, protokol üyeleri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile aralarında tekerlekli sandalyeli engellilerin de bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı.

"Dünyanın en yaşlı gazisi" unvanını taşırken 1994'te 110 yaşındayken vefat eden Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz (82), merhum babasının Çanakkale Savaşı'ndaki üniformasını ve çarıklarını giyerek yürüyüşe katıldı.

Kaçmaz, yaptığı açıklamasında, 25 Nisan 1915'de Mustafa Kemal Atatürk'ün Conkbayırı'nda geri çekilen askerlerin önüne durarak, 'Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum, bizler ölünceye kadar yerimize başka kumandanlar başka birlikler geçer' dediğini hatırlatarak, "İşte kazandığım an o andır, Çanakkale'yi geçilmez yapar. 15 Temmuz'da Reisi Cumhurumuz halkı meydanlara davet ederek kazandığı an o an olmuştur. Vatan hainleri kaybetmişlerdir" dedi.

Yürüyüşün sonunda şehitler için dua edildi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)