Eğitim-Sen Zonguldak Şube başkanı Orhan yılmaz basın açıklaması yaparak, ek ders ile ilgili kazanımlarının sürdüğünü kaydetti. Orhan Yılmaz'ın konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:
"Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin olarak yürürlükte olan düzenlemede yer alan ve bir önceki düzenlemeyi mum yakarak aratan uygulamalar konusunda Eğitim Sen genel merkezi hukuk bürosunun açmış olduğu davalar ile ilgili olarak kamuoyunu aydınlatmış, eğitim emekçilerinin Eğitim Sen'den yana olan beklentileri uyarınca hukuki ve meşru zeminde haklarımızın gasp edilmesine karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi açıklamıştık. Ek derslerle ilgili düzenlemede bulunan ve yargı kararları ile hukuksuzluğu tescil edilen kararlar konusunda kazanımlarımız devam etmektedir ve Eğitim Sen Kayseri şubemize bağlı okul yöneticilerinin Bakanlıktan talep ettikleri bilgi doğrultusunda  Personel Genel Müdürlüğünün geçtiğimiz Nisan ayında vermiş oldukları yanıt gereğince İlköğretim okulu yöneticilerinin  aylık karşılığı girmek zorunda oldukları  zorunlu ders saatleri kaldırılmış, yalnızca derslerin çeşitli nedenlerle boş geçmesi durumunda okul yöneticilerinin derse girmesini zorunlu tutmuştur. Bu açıklama bizler için memnuniyet vericidir. Çünkü okul yöneticisinin görevi okulu yönetmektir.
Bunun yanı sıra Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunca verilen 18/06/2009 tarihli kararla "il düzeyinde milli ve mahalli bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile milli bayramlar nedeniyle ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders görevlerini yapmış sayılırlar. Yargı kararının verildiği tarihten itibaren olmak üzere yönetici ve öğretmenlerden bir ayda dört günü geçmemek üzere il içinde veya dışında olduğuna bakılmaksızın ayakta görülen tedavi nedeniyle ders görevlerini yerine getiremeyenler, yine bu günlerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğindeki yönetim ve hazırlık/planlama görevlerini yapmış sayılacaklardır."Bu Eğitim Sen'in özlük haklara ilişkin kazanımlarından yalnızca biridir. Şimdi içinde bulunduğumuz günlerde öğretmenlerin yapmış oldukları seminer çalışmaları nedeniyle "iki haftayı geçen sürelere ek ders ücreti ödenmez " hükmünün kaldırılması için genel merkezimizin Bakanlık düzeyinde yapmış olduğu girişimlerden olumlu sonuç beklemekteyiz. Eğitim Sen eğitim çalışanlarının haklarının kazanılması ve savunulması konusunda gereken her türlü mücadeleyi göstermiş bu mücadelenin tek adresi olmaya devam edecektir."