Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) Kdz.Ereğli Şubesi kongresini yaptı ve yeni yönetimini işbaşına getirdi. Erdemir Mühendisler Derneği’nde 13 Aralık 2015 Pazar günü gerçekleşen kongrenin Divan Başkanlığını Önder Öner, yardımcılıklarını da Yaşar Torlakoğlu ile Fulya Öztürk yaptı.  Saat 13.00’deki kongrede çalışma raporunu okuyan Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Kölemenoğlu sorumluluklarını yerine getirmeyen 41 üyenin kaydının silindiğini ve görev süresi içinde yapılan etkinlikleri ayrıntıları ile anlattı.



Özlem Kölemenoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün unutturulmak istendiği, aydınların, yazarların, gazetecilerin, askerlerimizin sahte delil ve komplolarla tutuklanarak hapse atıldığı ve ülkenin bu zor günlerinde Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kuruluş amacının öneminin bir kez daha ortaya çıktığına vurgu yaparak konuşmasında görüşlerini şöyle dile getirdi:

“Siyasi iktidarın ülkemizi ortaçağ karanlığına taşımak için başlangıçta üstü kapalı yapmaya çalıştığı eylemleri özellikle muhalefet  partilerinin yetersiz ve başarısızlığından cesaretle artık pervasız bir biçimde yapmaya çalıştığını hepimiz biliyoruz. Cumhuriyet ile kazanılan tüm kurum ve kuruluşların yönetimine gerici yobaz kişiler atanarak Cumhuriyet düşmanı kurumlar haline getirildiğini izliyoruz.

Bizler, yani Atatürkçüler Cumhuriyet sevdalısı olanlar bu gerici ve yobaz iktidar karşısında ne kadar güç birliği içerisindeyiz? Şapkamızı önümüze koyup özeleştiri yapmanın zamanı çoktan geçti bile.”

Daha sonra yapılan konuşmalarda, Atatürkçülerin güçlerini birleştirerek mücadele etmesine vurgular yapılan kongrede, seçimler çarşaf liste ile yapıldı.

Seçim sonuçları şöyle:

YÖNETİM KURULU: Sabriye Aşır, Fatih Erdem, Uğur Likoğlu, Yusuf Arslan, Eray İlhan, Osman Nadir İnce ve Hayrettin Cıdık.

DENETİM KURULU: Önder Öner, Kamuran Ayyıldız ve Fulya Öztürk

ÜST KURUL: Özlem Kölemoğlu, Serkan Yalçın ve Yaşar Torlakoğlu

DİSİPLİN KURULU: Neşe Öner, Hasan Turgut ve Aynur Öner

Kurullar önümüzdeki günlerde toplanarak, başkanlarını seçerek görev dağılımını yapacaklar.