Kdz. Ereğli'de bir marangoz atölyesinde çıkan yangın, mahalle halkının korku dolu saatler yaşamasına yol açtı. 20 metreyi bulan alevler ancak 40 dakika sonra kontrol altına alınabildi. Yangında bir kurt köpeği ölürken, yaklaşık 300 bin liralık maddi zarar olduğu belirtildi.

Müftü Mahallesi Çetin Apatay Bulvarı Hakhan ve Bulvar apartmanı arasındaki marangoz atölyesinde, sabaha karşı 02.50 sularında başlayan yangın mahalleliyi sokağa döktü.

Edinilen bilgilere göre, Mehmet Ali Anataca'ya ait marangoz atölyesinde, henüz nedeni belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın başladı. Ahşap olan marangozhanede başlayan yangın boyalara sıçraması ile büyüdü. Yaklaşık 20 metre yükselen alevler sonrasında iki apartmanda yaşayan vatandaşlar sokağa döküldü.

Yangının başlaması ardından olay yerine ilk gelen emniyet ekipleri oldu. Yangının büyük olması sebebiyle Ereğli Belediyesi başta olmak üzere Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'na ait itfaiye ekiplerine haber verildi. Yangın yerine ilk gelen Ereğli Belediyesi itfaiye aracı, yangına müdahalede zorlandı. Alevler arasında kalan iki araç da marangoz atölyesi ile birlikte yanmaya başladı. Araçları söndürmeye çalışan itfaiye ekipleri rüzgarla dağılan alevlerin arasından araçları söndürmekte güçlük çekti.

Bu arada, Ertan Erdoğan'a ait 67 TL 708 plakalı araç tamamen yanarken, Şeref Karaoğullarından'a ait araç ise büyük hasar gördü. Yangını kontrol altına almakta güçlük çeken itfaiye ekipleri, hem yerden hem araç üzerinden yangını söndürmek için büyük çaba sarf etti. Yaklaşık 40 dakika süren uğraştan sonra yangın kontrol altına alındı.

 

YANAN ARAÇLAR ÇEKİCİ İLE ÇEKİLDİ

Yangının kontrol altına alınmasının ardından yanan araçlar çekici ile kaldırıldı. Ertan Erdoğan'a ait aracın tamamen yandığı, Şeref Karaoğullarından'a ait aracın ise sol kısmı tamamen yandı. 67 TL 708 plakalı aracın iç döşemesinin yanmaya başlaması ve patlama riskine karşı itfaiye ekipleri dikkatli bir şekilde aracı söndürmeye çalıştı. Bu sırada Hakhan Apartmanı altında bulunan mobilya mağazasının da camları kırıldı.

Sokağa dökülen mahalle halkı ise yangını söndürme çalışmalarını meraklı gözlerle takip etti. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yangın söndürme çalışmalarının yapıldığı yolu trafiğe kapattı.

Diğer yandan, Hakhan Apartmanının 7. katında oturan 2 bayan ve 2 çocuk asansörle inmek isterken elektriklerin kesilmesi sonucu asansörde mahsur kaldı. Polislerin kısa sürede fark ettiği mağdurlar asansörden kurtarılarak apartmandan çıkartıldı.

 

İTFAİYE GEÇ GELDİ İDDİASI

Yangını haber veren mahalle sakinlerinden Diren Doğan, itfaiyenin geç geldiğini iddia etti. Doğan, mahallede ağabeyi ile birlikte oturduğu sırada çıtırtılar duyduğunu ve bunun üzerine sesin geldiği yöne doğru gittiğini, yangını görür görmez itfaiyeye, daha sonra apartman sakinlerine haber vererek dışarıya çıkmalarını sağladığını söyledi. Doğan, şöyle dedi:

"Saat 02.52 civarında ağabeyimle birlikte sokakta oturuyorduk. Birden çıtırtıları duydum. Silah sesi olduğunu düşündüm. Ayağa kalkıp biraz yürüdükten sonra alevleri gördüm. İlk olarak 02.54'te hemen 110'a bilgi verdim. Ama itfaiye ekipleri gelmedi. 03.02'de bir daha aradım yine gelmedi. Aramaları yaptıktan hemen sonra apartman sakinlerini haberdar etmek için apartmana girdim. Ben çıktığımda ise halen daha itfaiye ekipleri gelmemişti. 15 dakika sonra geldi itfaiye ekipleri. Alevler bir anda büyüdü ve etrafı sardı. Allahtan o sırada her hangi bir can kaybı olmadı."

 

İŞYERİ GÖZLERİNİN ÖNÜNDE YANDI

Olaydan uzun zaman sonra dükkanına gelen Mehmet Ali Anataca ise gördüğü manzara karşısında adeta şoka girdi. Geçim kaynağı olan dükkanının yandığını gören Anataca, uzun süre olduğu yerde kıpırdayamadı. Ekmek teknesi yanan Anataca, "Yangın çıkmış. Dükkan komple yandı. Yapacak bir şey yok. Cana bir şey gelmediğine şükrediyoruz." dedi.

Yangın sırasında marangoz atölyesinde kurt köpeği olduğunu söyleyen Mehmet Ali Anataca, köpeğin öldüğüne üzüldüğünü söyledi.

 

SOĞUTMA ÇALIŞMASI YAKLAŞIK 4 SAAT SÜRDÜ

Marangoz atölyesinde 02.54'de başlayan yangın, yaklaşık 40 dakikada kotrol altına alınıdıktan sonra soğutma çalışmalarına başlandı. Dükkanın ahşap olması sebebi ile soğutma çalışmaları yaklaşık 4 saat sürdü. Soğutma çalışmaları sırasında ise dükkanda bağlı olan kurt köpeğinin yanmış bedenine ulaşıldı. Yanan köpek, itfaiye erleri taraafından çıkartıldı.

Yangında zarar gören mobilya mağazasının sahibi ise yangında zarar gören dükkanını temizleme çalışmalarına başladı.

Söz konusu yangına Ereğli Beldiyesi'nden 4, Ereğli Demir Çelik Fabrikası'ndan ise 2 itfaiye ekibi müdahale etti. Suyu biten itfaiye araçları kısa sürede su doldurarak yeniden yangın alanına dönüş yaptı.

Yangının çıkış nedeninin, yapılacak çalışma sonrasında belli olacağı, bu konudaki çalışmaların başlatıldığı belirtildi. Söz konusu yangında ortaya çıkan maliyetin ise 300 bin lira olduğu edinilen bilgiler arasında.