Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 95. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Karadeniz Ereğli’de de çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.  Tören kapsamında Milli Eğitim Müdür Vekili Özer Akyürek Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Törende saygı duruşunda bulunuldu İstiklal Marşı okundu.

 

ALKIŞLARLA PROTESTO ETTİLER

Resmi törenin son bulmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi, Vatan Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği de anıta çelenk koydu. CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, burada yaptığı açıklamada TBMM’nin kuruluş yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladıklarını söyledi: Kartal, “İki yıldan beri bir malum zihniyet emperyalizme karşı mücadeleden kaynaklanan ve ulusal bilincimizin, ulusal birliğimizin en önemli anlamı olan bu günleri halkımızın hafızasından çıkarmak için elinden geleni yapıyor. Bu malum zihniyeti alkışlarımızla protesto ediyoruz” dedi.

Törene katılanlar alkışlarla Kartal’a destek verdi. Katılımcılar daha sonra Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

SİYASİLERDEN YOĞUN İLGİ
Törende Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Daire Müdürleri, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar da hazır bulundu.

Öte yandan törene siyasiler de yoğun ilgi gösterdi. AK Parti Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu, CHP Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, partilerin Ereğli teşkilatları da katıldı.

 

 

İKİNCİ TÖREN

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, İzmirlioğlu İlkokulu tarafından hazırlanan programın sunulduğu tören, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Kapalı Spor Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Öner Akyürek törende günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, “23 Nisan, çocuklara armağan edilen tek bayram olma özelliğine sahiptir” dedi.

TBMM’nin açıldığı 23 Nisan tarihinin, Türk milletinin kendi kaderine hakim olmak için başlattığı büyük ve onurlu yürüyüşün en önemli adımı olduğunu ifade eden Akyürek şunları söyledi: “Tam 95 yıl önce millet adına ülkenin kaderine el koyan meclisimiz destansı mücadele sonucunda diriliş hareketini başarıya ulaştırmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır. Kurtuluş mücadelemizi yürüte, daha demokratik bir yaşam için inkılaplar yapan ve ülkemizin geleceği için kararlar veren bir meclise sahip olduğumuz için gururluyuz. Bu bayram bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamlı bir gün, diğer taraftan yarının büyükleri, geleceğin güvencesi çocuklar için bir şenliktir. Çocuklara armağan edilen tek bayram olma özelliği taşıyan 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti’nin onların omuzlarında yükseleceğine olan inancın ifadesidir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal ve mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyorum. Başta bugünümüzü anlamlandıran ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

 

ÇOCUKLAR RENGÂRENK

 

Konuşmanın ardından  İzmirlioğlu İlkokulu öğrencilerinden oluşan folklor grupları değişik yörelere ait halk oyunları gösterilerini sundu, şiirler okundu.

Baştan sona kadar beğeniyle izlenen gösteriler süresince yapılan konuşmalar işitme ve konuşma engelli Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Zeki Can tarafından işaret diliyle izleyicilere aktarıldı.

Tören, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokullar arasında düzenlediği şiir resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. Törenleri, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Ereğli Belediye Balkanı Hüseyin Uysal, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Konuk, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, öğretmenler, veliler ve öğrenciler izledi.

 

(Haber Merkezi)