- Zonguldak Kızılay Kan Bağış Merkezi Doktoru Günaydın:  "Özellikle yaz aylarının sıcak olması nedeniyle kan bağış sayısı düşüyor ama hastanelerdeki ihtiyaç sayısı azalmıyor. Önümüzde 9 günlük tatil var. Stokları arttırmak adına böyle bir kampanya düzenlendi. Bu kampanya kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarına örnek olmasını diliyoruz"

 

 

Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimliği, kan stoklarının tükenmesi üzerine hastane personelinin de yer aldığı klipi sosyal medya üzerinden paylaşarak, 'kan bağışı' çağrısı yaptı, acil servis önünde düzenlenen kan bağış kampanyasına çok sayıda kişi destek verdi.

 

HASTANE PERSONELİ KLİP ÇEKTİ

Başhekim Vekili Vildan Türkeli, "Sıcak havalar nedeniyle kan bağışı sayısı azalmıştır. Stoklarımız tükenmiştir. 9 Günlük bayram tatilinde hastalarımızın mağdur olmaması için kan bağış kampanyası düzenlenmiştir" sözlerinin yer aldığı hastane personelinin de kan bağışına katılın çağrısı yaptığı klip, sosyal medyadan paylaşıldı.

 

OTOBÜSTE KAN BAĞIŞI

Kısa sürede çok sayıda kişi tarafından izlenen klipin ardından acil servis önünde Kızılay Kan Merkezi Otobüsü'nde kan bağış kampanyası düzenlendi.

 

AMACINA ULAŞTI

Zonguldak Kızılay Kan Bağış Merkezi Doktoru Mehmet Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimliği ve hastane personeli ile işbirliği yaparak gerçekleştirilen kan bağış kampanyasının amacına ulaştığını söyledi.

 

GERİ DÖNÜŞÜMÜ OLDU

Hazırlanan klipin geri dönüşümünün pozitif olarak yansıdığını anlatan Günaydın, "Görevli arkadaşlar çağrı olarak klip hazırladılar ve sosyal medya aracılığı ile duyurdular. Çok fazla etkisi oldu. Pozitif anlamda dönüşünü fazlasıyla gördük" dedi.

 

"YAZ AYLARINDA BAĞIŞ SAYISI DÜŞÜYOR AMA İHTİYAÇ AZALMIYOR"

Gün içerisinde hastane personelinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın kan bağışı için geldiğine değinen Günaydın, şu ifadelere yer verdi: "Özellikle yaz aylarının sıcak olması nedeniyle kan bağış sayısı düşüyor ama hastanelerdeki ihtiyaç sayısı azalmıyor. Önümüzde 9 günlük tatil var. Stokları arttırmak adına böyle bir kampanya düzenlendi. Bu kampanya kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarına örnek olmasını diliyoruz. Kan sürekli ihtiyaçtır. Ereğli halkı bu konuda çok duyarlı, teşekkür ediyoruz"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)