Yönetmenliğini ve senaristliğini Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı Kelebeğin Rüyası filminin bir bölümünün çekimlerinin yapıldığı Ereğli ilçesinde de vatandaşlar filme ilgi gösterdi.

Ereğli Atatürk Kültür Merkezi'nde bulunan sinemanın işletmecisi Fehmi Budak, son dönemde vizyona giren filmler arasında Ereğli'de en fazla Kelebeğin Rüyası filminin izleyici bulduğunu söyledi. Budak Önder Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamasında, 22 Şubat 2013 tarihinde vizyona giren Kelebeğin Rüyası filmini Ereğli'de yaklaşık 6 bin civarında kişinin izlediğini gösterilen ilgiden ötürü filmin gösterim haftasını 2 hafta daha uzattıklarını söyledi.
Budak açıklamasında şunları söyledi: Son dönemde vizyona giren filmler ile kıyasladığımızda Kelebeğin Rüyası'na Ereğli ve çevresinde bulunan vatandaşlarımız daha fazla ilgi gösterdi. Filimin bir bölümünün de bu bölgede çekilmiş olması bunun nedeni de olabilir.
Yeterli ilgiyi gördüğünü düşünüyoruz. Normalde bir filmi 4 hafta gösterimde kalıyordu ancak Kelebeğin Rüyası filmine gösterilen ilgi nedeniyle 2 hafta daha uzatma kararı aldık.
Bu iki haftayı da değerlendirdiğimizde yaklaşık 9 bine yakın kişinin bu filmi izlemesini bekliyoruz.