TRAFİK SORUNU: Önemli bir trafik sorunu var, çözümü için ciddi anlamda çalışmalar yapacağız. İlgili kuruluşlardan alınacak temsilciler ile ilçenin trafik sorununu masaya yatıralım. Sorunlar neden kaynaklanıyor, trafik akışı neden yoğun, yanlış uygulamalar var mı? Enine boyuna masaya yatıralım. Seçimlerden sonra yapacağımız bir toplantıda bu konuyu çözmeye çalışalım.

 

EĞİTİM VE İSTİHDAM: Okullarımızın çoğu ikili eğitime sahip, çift eğitim yapıyoruz bu da önemli sorunlarımızdan bir tanesi. Bunu da zamanla aşmaya gayret edeceğiz. İstihdam, iş alanlarının darlığı ve bazı kuruluşlara girmek için sıra beklemede oluşumuz başka iş alanları bulmada zorlanmamız kendi işimizi kurma konusunda isteksiz davranmamız buna benzer sorunlar istihdam ile ilgili sorunlar olarak ortaya çıkıyor.

 

YOLLARIN DURUMU: Bir çok köyümüzde kanalizasyon ve foseptik çukur yok. Yollarımızda sıkıntılarımız var, asfaltlanma oranı olarak baktığımızda gerçekten de iyi bir noktada olduğumuzu söyleyebiliriz. Alt yapı ve yolların iyileştirilmesi, kalitesinin arttırılması konusunda ve yeni yapılacak alt yapı tesisleri ile birlikte bu konuda eksikliğimizi zaman içerisinde gidermek zorundayız. Çok önemli bir sorun Ereğli'yi Zonguldak'a bağlayan yolun halen bitmemiş oluşu önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bu yoldaki çalışmalar da devam ediyor. Ereğli-Devrek yolu bu karayolu da bizim köylere gittiğimiz zaman vatandaşımızın suyundan, elektriğinden önce bu yolu dile getiriyor.

 

YURT SORUNU: Yüksek öğretim öğrenci yurduna şiddetle ihtiyacımız var. Öğrenci kapasitemiz yüksek sayılarda oluşmasını istiyoruz ama mevcut öğrencilerimize yetmeyen bu kapasite yeni üniversiteler açıldığında hayli hayli yetmeyecektir. Yurt önemli bir ihtiyaç burada. Üniversiteye desek ki, 'gel burada yeni fakülteler aç' Muhtemelen açamama gerekçesi olarak yurt yetersizliğinden bahsedecektir. Mevcut fakülteleri oralara taşıma yerine oralara yeni fakülteler açmalarını istemekte, hastanenin o değerli yerini üniversiteye veren halkımızın önemli bir beklentisi ve umudu olarak karşımıza çıkıyor. Oralara yeni fakülteler açılması gereği de sorunlarımızdan bir tanesi.

 

Karadeniz Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, ilçedeki birim amirlerinin katılımı ile toplantı düzenledi. 5442 Sayılı İl İdare Kanununun 40. maddesi gereği toplanma kararı verilen kanun ise şu şekilde: Kaymakam lüzum gördüğü zamanlarda ilçe idare şube başkanlarıyla diğer memurları ve belediye ve ticaret ve ziraat odaları başkanlarını, çeşitli işler ve kanunların tatbikatı üzerinde görüşmek üzere heyet halinde toplar. Toplantılar için yapılan çağrıya gelmemek vazifeden kaçma anlamına gelir. Toplamda alınan kararlar valiye bildirilir.

 

KATILIMCILAR

Kaymakam Nazım Madenoğlu Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Sertan Yalçın, Deniz Ticaret Odası Karadeniz Bölge Başkanı İrfan Erdem, kurum ve kuruluş birim amirleri katıldı.

 

ÖNEMLİ TOPLANTI

Kaymakam Nazım Madenoğlu, hem tanıma hem de ilçenin sorunlarının belirlenmesi konusunda bir toplantı düzenlediklerini belirterek, "Yapılan ve yapılacak işleri görüşeceğimiz toplantılardan bir tanesidir" dedi. "

 

"TRAFİK ENİNE BOYUNA MASAYA YATIRILIYOR"

Toplumun her kesimine girdiklerini belirterek, "Gerçektende çalışmaktan memnuniyet duyduğumuz Ereğlimizde çok işler yapmaya muktediriz. İlçemizi kalkındırarak yetişmişlik düzeyini daha da arttırarak daha fazla çaba sarf etmeye hizmetlerimizi tatmin edici bir noktaya götürmeye arzu ve istekliyiz. İlçemiz büyük ve tarihi bir ilçe. Tarihi derken yüz yılı aşkın bir zamandır bir ilçe olan aynı zamanda tarihi özelliklere sahip bir ilçe. Geride bıraktığım 2 ayı aşkın sürede gözüme çarpan bazı sorunlar var bunların bazıları önemli bir kısmı önemsiz. Tespit ettiğim bana intikal eden sorunlardan bir tanesi trafik sorunu. Burada ciddi anlamda bir trafik sorunu var. Önümüzdeki zamanlarda ciddi çalışmalar yapacağız. İlgili kuruluşlardan alınacak temsilciler ile ilçenin trafik sorununu masaya yatıralım. Sorunlar neden kaynaklanıyor, trafik akışı neden yoğun, yanlış uygulamalar var mı? Enine boyuna masaya yatıralım. Seçimlerden sonra yapacağımız bir toplantıda bu konuyu çözmeye çalışalım.

 

"OKULLARIMIZDA ÇİFT EĞİTİM YAPILIYOR"

Okullarımızın çoğu ikili eğitime sahip, çift eğitim yapıyoruz bu da önemli sorunlarımızdan bir tanesi. Bunu da zamanla aşmaya gayret edeceğiz. İstihdam, iş alanlarının darlığı ve bazı kuruluşlara girmek için sıra beklemede oluşumuz başka iş alanları bulmada zorlanmamız kendi işimizi kurma konusunda isteksiz davranmamız buna benzer sorunlar istihdam ile ilgili sorunlar olarak ortaya çıkıyor. Köylerimizde de olmak üzere alt yapı sorunlarımız ilçemizin önemli sorunlarından biri.

 

BİRÇOK KÖYDE KANALİZASYON YOK

Bir çok köyümüzde kanalizasyon ve foseptik çukur yok. Yollarımızda sıkıntılarımız var, asfaltlanma oranı olarak baktığımızda gerçekten de iyi bir noktada olduğumuzu söyleyebiliriz. Alt yapı ve yolların iyileştirilmesi, kalitesinin arttırılması konusunda ve yeni yapılacak alt yapı tesisleri ile birlikte bu konuda eksikliğimizi zaman içerisinde gidermek zorundayız.

 

YOLLARIN DURUMU

Çok önemli bir sorun Ereğli'yi Zonguldak'a bağlayan yolun halen bitmemiş oluşu önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bu yoldaki çalışmalar da devam ediyor. Ereğli-Devrek yolu bu karayolu da bizim köylere gittiğimiz zaman vatandaşımızın suyundan, elektriğinden önce bu yolu dile getiriyor. Köylere beraber gittiğimiz arkadaşlarımız var bilirler. İlgili arkadaşlarımızın çalışmalarını arttırarak ve sonuç alıncaya kadar devam ettirmesi gerekiyor. Hükümet konağının yenilenmesi var önümüzdeki zamanda uğraşacağımız konulardan biri. Köylerimizde spor alanları özellikle futbol sahaları yetersiz. 3-5 Köy yanyana gelerek ormandan almak üzere yerini veya hazineden temin etmek suretiyle oralarda uygun yerlerde genişletme çalışması yaparak futbol sahası elde etme konusunda bir durum ortaya koymuşlar. Bu sahalar hem kalite hem genişlik anlamında yetersiz.

 

"YENİ FAKÜLTELER İSTİYORUZ"

Yüksek öğretim öğrenci yurduna şiddetle ihtiyacımız var. Burada öğrenci kapasitemiz her ne kadar yüksek sayılarda oluşmasını istiyoruz ama yeni hastanenin daha doğru bir ifade ile eski hastanenin yeni yerinin üniversiteye devir etti devletimiz. Oralarda yeni açılacak üniversitelerde öğrenci sayısını arttıracağız. Mevcut öğrencilerimize yetmeyen bu kapasite yeni üniversiteler açıldığında hayli hayli yetmeyecektir. Biz burada derhal bir yer bulup bu arkadaşlarımıza bir yurt yapmalarını imkan dahilinde sokmak zorundayız. Yurt önemli bir ihtiyaç burada. Desek ki üniversiteye gel burada yeni fakülteler aç muhtemelen açamama gerekçesi olarak yurt yetersizliğinden bahsedecektir. Mevcut fakülteleri oralara taşıma yerine oralara yeni fakülteler açmalarını istemekte hastanenin o değerli yerini üniversiteye veren değerli halkımızın önemli bir beklentisi ve umudu olarak karşımıza çıkıyor, oralara yeni fakülteler açılması gereği de sorunlarımızdan bir tanesi"

 

MEMURLAR GÜLER YÜZLÜ OLSUN

Daire müdürlerini personelin işe devamlılığı konusu başta olmak üzere çeşitli konularda uyarıda bulunan Kaymakam Nazım Madenoğlu sözlerini şu cümlelerle tamamladı:  "Vatandaşımız tatmin olmadan daireden çıkmaması lazım, vatandaşımıza zaman ayrılalım. Mesaide geçireceğimiz zamanın önemli bir kısmı vatandaşın işini çözmeye yöneliktir. Memurlar güler yüzlü olsun, vatandaşımız bıkmadan usanmadan ona tepeden bakmadan sorunlarını çözmeye gayret edelim"

 

TOPLANTILAR SÜRECEK

Konuşmaların ardından kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri birim amirleri çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaymakam Madenoğlu, bu tür toplantıları belirli periyodik aralarla gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)