Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Arslan gönderdiği yazılı açıklamada, 15. Olağan kongreyi değerlendirdi. Kongreye üst kurul delegeleri ile katılım sağladıklarını ifade eden Arslan,  “Atatürkçü Düşünce derneğinin Olağan kongreleri Türkiye ye yön veren, Atatürkün  Işığında ,Aydınlık yarınların, Laik Cumhuriyetin ,Laik Eğitim sisteminin ve Ülkemiz geleceğinin konuşulduğu, Tam Bağımsız Türkiye  Cumhuriyetinin bekçileri ve Mustafa Kemalin Askerleri arasında Kdz Ereğli yi temsil etmenin gururu ve onurunu yaşadık…” dedi.


Arslan açıklamasına şu sözlerle devam etti:

Bu kongremiz Bu güne kadar olan olağan kongrelerimizden farklı ve önemli bir Kongre idi. Çünkü 24 Haziran genel seçimlerinden sonra ülkemizdeki dönüşüm ve değişim bu kongremizi daha da önemli bir hale getirdi. Bizler biliyorduk ki Atatürkçü Düşünce derneğinin Kurultayda söyledikleri ve ülkemiz adına kurultayda söyleyecekleri çok önemli ve anlamlı idi.. Ve Toplumumuzun ülkemizdeki dönüşüme paralel olarak Atatürkçü Düşünce derneğini Daha etkin, daha cesur ve aydınlık günlerin habercisi olma yolundaki beklentisini  1919 Ruhuyla Hareket edeceğini vurgulayan Süheyl Batum ve ekibi kongremizde yeni yönetim kurulunu belirlemek üzere seçilmişlerdir.. kendilerine başarılar diliyoruz.. Ayrıyaten  Bu değişim ekibin kadrosunda Eski Başkanlarımızdan Emin Semih Özkök  Beyefendinin olması bizleri şube olarak gururlandırmış ve mutlu etmiştir.. Şubemizin her kademesinde görev yapmış ve her etkinliğinde gönülden katkı sunmuş Semih beye yeni görevinde başarılar diler ve tebrik eder ,Ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını dilerim..

Bilinmesini isteriz ki ; Atamızın emanet ettiği Bağımsız, Laik, Halkçı , Özgür Türkiye Cumhuriyetini tekrar inşa etmek için hep beraber el ele ve gönül gönüle yılmadan mücadele ederek çok çalışma mecburiyetimiz vardır… Bu bağlamda Atatürkçü düşünen her yurttaşımızı  derneğimize üye olmaya ve katkı sunmaya bekliyoruz.