** Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk toplantısında yaşanan olaylar damgasını vurdu.

** Sahil güzergahında 10 Mayıs tarihinden itibaren seyyarlara geçit vermeyeceklerini, ürettiği eşyaları satmak isteyenlere ise Bozhane yer göstereceklerini belirten Posbıyık, "Gezi alanlarının ön tarafı sergi alanı, yanlarında bohçalar, arka tarafındaki tabureler dolu, onun arkasında yüzbinlerce lira verilerek yaptırılan çekek yerlerinde içki içiliyor" dedi.

** Hastane yerinin netleştiğini ve TOKİ'den 5 taksitle arsa değerinin bedelinin alınacağını vurgulayan Posbıyık, "İşlemlerin bitmesinin ardından Toplu Konut söz konusu alanda hastaneyi plana koyacak, bize hangi tarihte o planla dönerse biz planı meclise sokup onaylayacağız ve o tarihten itibaren de yeri satmış olacağız" sözleriyle süreci aktardı.

** İlçe genelinde daha önce ulaşım ile ilgili olumsuzlukların yaşanmaması için kanunları uygulayacaklarını ve kimseye taviz vermeyeceklerini söyleyen Posbıyık şu ifadeleri kullandı: Üye olmayacağım, belediyeden ruhsat almayacağım diyen 3 tane akıllı adam çıktı, 107 otobüs var, 104 tanesi akılsız, 3 tanesi çok akıllı.

** Ereğli Belediyesi sınırları içerisine Kocaali, Topçalı ve Göktepe köylerinin girmesi ile nüfusun 100 bin 612'ye çıktığını müjdeleyen Posbıyık, Dağlar köyünde evet oyu çıkmaması için başta Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör'ün çabaları olduğunu belirterek Güngör'e sert ifadeler kullandı.

Kdz.Ereğli Belediye Meclis Mayıs ayı olağan toplantısını Halil Posbıyık başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirdi. Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, AKP Kdz.Ereğli İlçe Yöneticileri, Ereğli'de şehir içi ulaşımı sağlayan Halk Otobüsü Derneklerinin yöneticileri ve şoförleri, mahkeme kararı ile yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin şoförleri ile vatandaşlar katıldı.

SAHİL İŞGAL ALTINDA
Meclis toplantısının resmi oturumuna geçmeden önce değerlendirmelerde bulunan Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, sahil güzergahında satış yapanlara yönelik yeni bir uygulamanın 10 Mayıs tarihinden itibaren yapılacağına dikkati çekerek, "Sahil güzergahındaki satışlar ile ilgili şikayetler var. 'Biz devletin vergisini, kiralarını ödüyoruz bir takım insanlar türedi değişik yerlerden gelip vergi ve kira ödemeden satış yapıyorlar' diye şikayetler geliyor, doğru. Ben Ereğli'deki esnafı korumak zorundayım. Sahil güzergahında gezi alanlarına baktım ön tarafta sergi, yanlarında bohçaları, arka taraftaki vatandaş denizi seyretsin diye konulan tabureleri oturma yerleri yapmışlar, vatandaş buralardan geçemiyor. Bu aynı zamanda kamuflaj görevini yapıyor, alt tarafında da içkili yerler var. Yüzbinlerce lira hara harcanarak yapılan yerlerde keyif yapıyorlar.

YENİ DÜZENLEME YAPILACAK
Geçen meclisimizde bir komisyon kurduk, bu komisyon bir araya geldi oralarda incik boncuk elişi satan arkadaşlarımız ile toplantılar yapıldı. Bu toplantılarda dışarıdan alıp satmayacak, kendileri üretenleri belediyemiz çok güzel para harcamak suretiyle standlar yaptı. Bozhane'deki beton zemine bunları koyuyoruz. 10 Mayıs'tan itibaren her şey yasaklanıyor, kimse satış yapamaz o bölgede. Belediyeden izin kalan, komisyondan geçen kendi ürettikleri malı satmak üzere gelenler belediyede fiş doldurup karşılığını alanlar ücretsiz olarak stand vereceğiz, kira da almayacağız.

HASTANE İÇİN ANLAŞTIK
Ereğli'yi meşgul eden hastane meselesi vardı. Büyük laflar oldu biz geride kalmaya çalıştık. Toplu Konut tarafından bize müracaat edildi ve Ömerli'de yaptığımız Kaynarca Konutları Türkiye'nin iftiharıdır, 600 konut yaptık hiçbir aksilik olmadan. Bu konutların alt tarafında da arazi ürettik. Kendimiz halktan satın almak suretiyle arsa ürettik. Israrla buraya hastane yapılmasını istediler, bizde köylerden satın aldığımız fiyatı faturaları ortaya koymak suretiyle
parayı bize verirseniz veririz dedik, anlaştık.

PARAMIZI 5 TAKSİTLE ALACAĞIZ
Satış işlemleri için belediye başkanına yetki verilmesi mecliste görüşülecek peşinden protokol görüşülecek. Hastanenin Kaynarca Konutlarının alt tarafında yapılması için hiçbir sakınca yok. Bu işlemlerin bitmesinin ardından Toplu Konut hastaneyi oradaki yere oturtturacak plana, bize hangi tarihte dönerse planı biz tekrar meclise sokup onaylayacağız o tarihten itibaren de yeri satmış olacağız. 5 Taksitle paramızı bize ödeyecekler.

BU MEMLEKET ACAYİP!..
Bu memleket bir acayip, huzursuzluk yaratmak isteyenler var. Geçmişi unutanlar var, belediye başkanı olduğumda en büyük mesele otobüs meselesiydi. Hergün kavga, dövüşler yaşanıyordu. Minibüsler yüzünden bu kentte adam öldürüldü. Dayanamadım belediye başkanı olarak işi gücü bıraktım, otomobilciler derneğini ve bizim ulaştırma müdürlüğünü Kütahya'ya Bursa'ya gönderdim. Buradaki otobüs işletmeciliğini işlettim. Halk otobüslerini kurdum. Esnafımız kavga etmesin, dövüş olmasın diye bunlardan hiçbir gelir de almıyorum. Hatları satmıyorum, gelir de istemiyorum ben bu memlekette huzur istiyorum.

'104 TANESİ AKILSIZ,  3 TANESİ ÇOK AKILLI'
Üye olmayacağım, belediyeden ruhsat almayacağım diyen 3 tane akıllı adam çıktı, 107 otobüs var sahibi var, 104 tanesi akılsız, 3 tanesi çok akıllı adam bunlar. Bunlar memleketi de Ereğli'ye yönetirler. Hey sizin ağalığınıza be. Bundan sonra göreceksiniz, efendi gibi gelip imzalayacaksınız, öyle çalışacaksınız. Hiçbir taviz yok. Bugüne kadar göz yumdum, ses çıkarmadım tepemize çıkmaya başladılar, bundan sonra en ufak bir taviz vermem. 107 Otobüste anlaştık mücavir alanlardan minibüsler bize girmeye başladı. Köylerde durmadan yarış vardır, 20-30 tane minibüs koyarlar belki ileride plakaları para yapar, yatırım yapayım diye düşünülür.

'M' PLAKASI RANTI
Arabası olan olmayan m plakası almaya çalışır ileride rant olur diye. Bize sonradan giren Ömerli, Belen, Balı, Korubaşı gibi köylerden minibüsler var. 107 Tane halk otobüsü filosuna dahil olması gerekir. Birinde 4 tane diğerinde 6 tane hepsinin girmesi mümkün değil. Araştırmamızı yaptık, Ereğli'nin trafik anayasasını hazırlattık. Belediye taşımacılıkta görevlidir, yetkilidir. 1 Senedir minibüsler mahkemeye veriyorlar, bizi adam yerine koymuyorlar, arkadaşlarımıza hakaret ediyorlar, ses çıkarmadık. Balı ve Korubaşı hatlarında çalışacak Ömerli ve Belen yeni bir güzergahtan gidecekler. Belediyenin kuralları neyse onlar belediyenin kurallarına göre olacak. İsteyen hakkını mahkemelerde arayabilir, kapı açık. 3 Tanesi bir araya gelip ya halk otobüsü olarak 107 araç filosuna katılacaklar ya da bizim gösterdiğimiz yerde çalışacaklar.

KOCAALİ ÖRNEĞİ
Kocaali, Topçalı ve Göktepe köyü halkına özellikle şükranlarımı sunuyorum, Ereğli'ye geçtiler. Benim için önemli olan kırsal kesimde bulunan köylerimizin kanalizasyon, su ve yol gibi sorunlarını çözmek, oradaki çocuklarımızın kanalizasyon içerisinde oyun oynadıklarını görmek istemiyorum. Hiçbir anne baba, dede, çocuğunu böyle yerlerde oyun oynamasına göz yumamaz. Dış etkenler bazen köylerimizi yanıltıyor. Kocaali 5 yıl önce siyasi olarak bir şeyler olmuştu girmemişti, Uzunçayır girmişti, Uzunçayır'da her şeyi yaptık, Kocaali 5 sene kafasını vurdu, 5 yıl sonra referandum istedi yüzde 99'la girdi. Onlara hizmetlerimizi sonuna kadar yapacağız, arkadaşlarımız ile talimat yapıyoruz. Kanalizasyon ve su sistemleri derhal ihale edilecek. Köyleri biran evvel şehre alıp alt yapısını yapmak istiyorum. Oradaki insanları düşünmek istiyorum.

FRENE BASAN MUHTARLAR
Dağlar köyü bize girmedi, kanalizasyonu dışarı akıyor, çöplerini ben döküyordum. Dağlar girmedi benim için önemli değil, hedefimizi aştık Ereğli yüz bin nüfusunu açmıştır. 100 bin 612 olmuştur sayı. Ama bazı muhtarlar ellerinden gelen freni basıyor. Dağlarda neden kaybettik, Dağlar'da Ereğli'nin büyümesini istemeyen 3-5 kişi vardı bunlardan biri de Gülüç Belediye Başkanıdır. İnanamıyorum Gülüç Belediye Başkanına, kendisi Ereğli'de oturuyor, Gülüç'de oturmuyor.

BÖYLE İNSAN GÖRMEDİM
Ereğli'nin büyümesine engel olmak için elinden gelen çabayı gösteriyor, hayatımda böyle bir insan görmedim. Ben araba veriyorum, makine veriyorum, çöp dökeceği yeri yok benim çöplüğe döktürüyorum. Her türlü yardımı yapıyorum maalesef vatandaşları tehdit ettirdi. Gülüç'de belediye meclis üyesi tersanelerde çalışanlarla görüştü Dağlar köyünden hiç kimseyi tersanelerden attırmayacağım dedi, devlet kurumlarındaki insanlara Aydın Güngör 1 saat şikayet etti.

GÜNGÖR'E TELEFON ETTİM
Aydın Güngör'e oylama yapıldığı gün telefon ettim, yanlış yapıyorsun, bu sana yakışmıyor, Gülüç'e her türlü yardımı yapıyorum Pazartesi gününden itibaren ilişkiyi gözden geçiririm dedim. Hayırlı olsun, şimdi Dağlar köyünün çöpünü Gülüç Belediye Başkanı alacak, suyunu verecek, kanalizasyonunu yapacak, otobüslerini verecek. Dağlar Köyü Aydın Güngör'e hayırlı olsun, 2014 yılında Gülüç'de Belediye Başkanlığı seçimi yapılmayacak ve Gülüç Kdz.Ereğli Belediyesi'ne bağlanacaktır, bu lafımı bir kenara yazın, laf olsun diye konuşmuyorum. Aydın Güngör'e şaşırıyorum orası benim mücavir alanım. Normal mahallelerde tuğla koysalar tepesine binemezsin ama mücavir alanında binersin. Ereğli Belediyesi'nin mücavir alanında ha köy ha mahalle neden böyle yapıyorsun, Ereğli'den neden nefret ediyorsun? Benim haddim değil herkes istediği yerde oturabilir. Yanlış anlaşılmasını istemesin Gülüç'de bir ev tutsun Dağlar manzaralı olsun orada otursun, Ereğli'de oturmasın" sözleri ile konuştu.

GÜNDEM MADDELERİ
KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Belediye Meclis toplantısında, imar planı tadilat taleplerine ait komisyon raporunun okunmasının ardından meclis üyelerinin onayına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde yeralan, 'evlerinde kendi ürettikleri hediyelik eşya ile el yapımı ürünlerini sergileyerek aile bütçelerine katkıda bulunmak üzere stant açan ve satış yapan ihtiyaç sahibi kişilerin durumlarının araştırılmasına ait komisyon raporu' da oy birliği ile kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde, belediyenin 2009 yılına ait Kesin Hesabı ve Yönetim Dönemi Hesabı ile Taşınır Mal Kesin Hesabı ve Yönetim Dönemi Hesabının görüşülmesi, dördüncü madde, imar planı tadilat taleplerinin ilgili komisyona havalesi, yoldan ihdas parselin satışının ilgili komisyona havale, belediyenin mülkiyeti altında bulunan İlçenin Ömerli Mahallesindeki taşınmazların Başbakanlık TOKİ İdaresine devir (satış) işleminin ilgili komisyona havalesi, Başbakanlık TOKİ İdaresi ile belediyeye ait İlçenin Ömerli Mahallesindeki taşınmazların devrine (satışına) ait protokolün ilgili komisyona havalesi, 2010 yılı içerisinde yapılacak yer altı şebeke hattı döşeme kazı çalışmaları için Düzce Ereğli Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (Dergaz) ile Belediyemiz arasında imzalanacak protokolün ilgili komisyona havalesi, 2010 yılı içerisinde yapılacak yer altı şebeke hattı döşeme kazı çalışmaları için Türk Telekomünikasyon A.Ş.Genel Müdürlüğü adına Zonguldak İl Telekom Müdürlüğü ile Belediyemiz arasında imzalanacak protokolün ilgili komisyona havalesi, Plaj ve Kamp ücretlerinin ilgili komisyona havalesi, Özel Halk Otobüsleri Yönetmeliğine madde ilave edilmesinin ilgili komisyona havalesi, şehir içi minibüslerinin güzergahlarının belirlenmesi de ilgili komisyona ilave edildi.

AKP'NİN TALEBİ KABUL EDİLDİ
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık gündem maddelerine 5 madde ilave ettirirken, AKP grubu adına ise Yusuf Kalay, meclis başkanlığına verdiği önergesinde 2 maddenin görüşülmesini istedi. Bunlardan biri meclis toplantılarının görüntülerinin meclis üyelerine verilmesi oy birliği ile kabul edilirken, diğeri de Türkiye 2. olan TED Kdz.Ereğli Koleji İlköğretim okulu öğrencilerinin ilgili madde gereği ödüllendirilmesi önerisi de red edildi.

‘Emlak vergisi zamları için halk Allah razı olsun diyor’

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, emlak vergisi ile ilgili de yapılan spekülasyonların doğruyu yansıtmadığını, bu tür spekülasyonlara vatandaşların da şaşkınlıkla izlediğini, emlak vergisi ödemeye gelenlerin de ciddi rakamlar ile karşı karşıya kalmadığına dikkati çekti. Posbıyık, "Emlak vergileri ödenmeye başlandı. Spekü-lasyonlar yaratıldı, emlak vergilerinden yaktılar yıktılar diye. Herkes şaşkın vaziyette, emlak vergisi ödemeye gelenler hiçbirşey değilmiş bu dediler. Bu orta sınıf aşağı gelir durumu insanlarını kollama harekatıdır, geniş yeri olan insanlar, arazi kapatan insanların sıkıntıları olacaktır, olmalıdır da kayıt dışı ekonomi olmalıdır. Ben de-mokratım, halkçıyım derler kayıt dışı ekonomiyi de teşvik ederler memleketimizde de çok sayıda var. O vergilerle yol, asfalt yapacağız, devlete giderse diğer vatandaşlara bir takım imkanlar sağlayacak. Emlak vergileri geldiğinde Mayıs ayında Halil Posbıyık ne yapacaktı diyenler vardı ben şimdi onu diyenlere soruyorum o diyenler ne yapacak? Ben çok rahatım herkes Allah razı olsun diyor, bir artış yok diyorlar. Emlak vergilerini kuyruklar başlamadan ödemenizi rica ediyorum" dedi.