Kdz.Ereğli Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 'Kdz.Ereğli 2009-2010' Okul Sporları Ödül Şöleni, Erdemir Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Törene Kdz.Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, Kdz.Ereğli Belediye Başkan Vekili Hamdi Çakır, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Gençlerbirliği'nin takım kaptanı Orhan Şam, A Milli Takımın tecrübeli oyuncusu Muhammet Demir, spor yorumcusu Ömer Üründül, İlçe protokolü, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katılırken siyasi parti ilçe yöneticilerinden davet edildiği halde kimsenin gelmediği gözlendi.

BAŞARILARI ARTTIRMAK İÇİN ÇABA SARFEDİYORUZ
Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın ardından Kız Teknik ve Meslek Lisesi Okul Müdürü Mustafa Kula yaptığı açılış konuşmasında, ödül kazanan sporcuları başarılarından ötürü kutladı. Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar'da genel değerlendirmede bulundu. Türk Milli Eğitiminin amaçlarından birisinin, "Öğrencileri, beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan, yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek, İlgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak olduğunu belirten Akpınar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bu amaçla yola çıktığını, öğrencileri geleceğe hazırlamak, onları ruhen ve fikren sağlıklı, vatanını ve milletini seven bireyler olarak yetişmelerini sağlamak adına, okul içi ve okullar arası spor müsabakalarında her yıl başarıları artırmak için yoğun çaba sarfettiklerini belirtti.

TEŞVİK ETTİK
Akpınar konuşmasında, "Hedefimiz öğrencilerimizin okul içinde ve dışında serbest zamanlarını sportif etkinliklerle değerlendirmeleri aynı zamanda en az bir spor dalında lisanslı olarak spor yapmalarıdır. Bu hedeflerimizi gerçekleştirmek için tüm okullarımızın imkânları ölçüsünde çeşitli branşlarda okullar arası spor müsabakalarına katılmalarını teşvik ettik. Okullarımızın başarı grafiğini de takip ederek il, bölge ve ülke genelinde önemli dereceler almalarını sağladık.

DERECELERİ TOPLADIK
Şöyle ki; ilçemizdeki okullarımız 2005-2006 Eğitim Öğretim Yılında 15 İl birinciliği, 8 il ikinciliği, 1 il üçüncülüğü, 4 Grup derecesi elde edebilmişken; 2009-2010 Eğitim Öğretim yılında % 300 artışla 31 il birinciliği, 24 il ikinciliği, 20 il üçüncülüğü, 11 il dördüncülüğü, 11 grup derecesi, 1 yarı final, 4 Türkiye derecesi, 1 Türkiye ikinciliği elde edilmiştir. Bu dereceleri elde etmek tabi ki kolay olmamıştır. Hiç bir başarı tesadüf değildir. Öncelikle öğrencilerimiz başarıya inandırılmış ve başarı için çalışmanın hatta çok çalışmanın gerektiği öğretilmiş ve uygulanmıştır. Örneğin Türkiye ikincisi olan voleybol takımımız beş yıl önce benimde ilçemizde ilk göreve başladığım yıl, beş yıl sonra Türkiye finali oynamak hedefi ve inancıyla kurulmuştu. Bu hedefimizi gerçekleştirmenin tüm ekibimiz olarak bu gün haklı gururunu yaşıyoruz. Bundan sonra da, okulların sporun en önemli alt yapısı olduğu düşüncesi ile ilçe spor müdürlüğümüz ve spor kulüpleri ile işbirliği içinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bize maddi manevi desteğini esirgemeyen herkesime teşekkür ediyorum" dedi.
 
DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR
İlçe okullarında spora emeği geçen Kdz.Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi'ye İlçe Lig Heyeti, AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt ve Kdz.Ereğli Belediye Başkan Vekili Hamdi Çakır'a, Kaymakam Ekşi tarafından destek ve katkılarından ötürü plaket takdim edildi.

PLAKETLER ERDOĞAN'DAN
Türk sporuna emeği geçen Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Gençlerbirliğispor takım kaptanı Orhan Şam, Milli takımın ve Bursaspor'un gelecek vaad eden oyuncusu Muhammet Demir'e, AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan tarafından başarılarından ötürü plaket verildi.

SAĞLAM KONUŞTU
AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, öğretmenlik yaptığı süreç içerisinde kısa bir dönemde olsun Ertuğrul Sağlam ile aynı sınıfı paylaştığını belirterek şampiyonluk başarısından ötürü kendisini kutladı. Sağlam'da konuşmasında, "Doğup büyüdüğüm şehre böyle bir organizasyon ile gelmekten son derece mutluyum. Başarıyı ödüllendiren anlayışı seviyorum ve teşekkür ediyorum. Benim gençlerimize nasihatım olacak bilmiyorum beni ne kadar dinlerler ama yeteneklerini çalışarak belirli bir program dahilinde götürerek devam ettirmeli, yeteneklerini eğitim ile de desteklemeliler" sözleri ile konuştu.

EREĞLİ'Yİ ÇOK BEĞENDİM
Gençler arasında yapılan ankette en iyi spor yorumcusu ödülüne layık görülen Ömer Üründül ise Kdz.Ereğli'ye ilk kez geldiğini ve ilçeyi çok beğendiğini belirterek başladığı konuşmasında, "Hem yorgunum hem de mutluyum. Gençlere önem veren değer veren birisi olarak gençler arasında yapılan anketten çıkmamdan ötürü sevinçliyim. İlk kez Kdz.Ereğli'ye geliyorum ve inanın çok beğendim. İnşallah önümüzdeki süreçte ailem ile birlikte geleceğim" dedi.

EREĞLİSPOR VE BOZKUŞ'A TEŞEKKÜR
Voleybolda alt yapı atağına geçen ve son dönemlerde önemli başarılara imza atan TED Kdz.Ereğli Koleji'nde Vakıf Başkanlığını sürdüren işadamı Celal Bozkuş, alt yapıya önem veren ve okullara katkı sağlayan Ereğli Belediyespor Kulüp Başkanı Özkan Özyağcı'ya desteklerinden ötürü plaket verildi. Bozkuş'un plaketini TED Vakıf Yöneticisi İbrahim Kayhan aldı. Yine ilçe genelinde düzenlenen etkinliklerde görev alan ilçe lig heyetine de destek ve başarılı çalışmalarından ötürü teşekkür plaketi takdim edildi.

OKUL MÜDÜRLERİNE PLAKET
Kdz.Ereğli Lisesi, HMA ve HKYK Lisesi, Ticaret ve Meslek Lisesi, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Kdz.Ereğli Anadolu Lisesi, TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Ö.İ., TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Ö.İÖO, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hatice Erdem Denizcilik Lisesi, Erdemir İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu, Kurtlar, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Özel Yıldırım İzmirlioğlu, Utku Koleji Özel İlköğretim Okulu, Alaplı Kasımlı İlköğretim Okulu, Turgut Reis, İzmirlioğlu, Kestaneci İbrahim İzmirlioğlu, Gökçeler İlköğretim Okulu, Armutçuk İlköğretim Okulu, Kayabaşı Alemdar, İsmet İnönü ve Kepez İlköğretim Okulu Müdürlerine, Kdz.Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Hamdi Çakır tarafından başarılarından ötürü teşekkür plaketi verildi.

DERECELERE ÖDÜL
2009-2010 Eğitim-öğretim yılında Kdz.Ereğli okullarının İl, grup, Türkiye sportif yarışmaları takım ve ferdi derece yapanlara ilçe protokolü ve konuklar tarafından çeşitli hediyeler ve plaket takdim edildi. Sırasıyla Kros müsabakalarında dereceye giren, voleybol müsabakalarında dereceye giren, basketbol-futbol-taekwando, futbol müsabakaları, masa tenisi müsabakaları, badminton müsabakaları ve satranç müsabakalarında derece alanlar okullar ve ferdi öğ-renciler toplu olarak sahneye alınarak ödülleri verildi.

Milletvekili Erdoğan, Sağlam’ın başarısını kutladı.

Üründül, Ereğli’yi çok beğendiğini söyledi.

Milletvekili Erdoğan’a Ekşi plaket verdi.

Yelken sporunu sevdiren isimlerden Doğan Bozkurt, gerek askeri gerek halkı yelken sporlarına davet etti.

Kaymakam Ekşi’ye Akpınar’dan plaket.

Erdemir Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ödül törenine ilçe genelindeki hiçbir siyasi partinin temsilcisinin yer ayırıldığı halde katılmadığı gözlendi. Kaymakam Osman Ekşi, AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Ereğli Belediye Başkan Vekili Hamdi Çakır, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ödül töreninde yerini aldılar.

Ömer Üründül, Ertuğrul Sağlam ve Orhan Şam, Erdemir Kültür Merke-zinde özellikle öğrencilerin büyük alkışlarını aldılar.

İlçe sporuna maddi manevi katkı veren TED Kdz.Ereğli Koleji Vakıf Başkanı işadamı Celal Bozkuş ve Kdz.Ereğli Belediyespor Kulüp Başkanı Özkan Özyağcı’ya desteklerinden ötürü Bölge Komutanı Bozkurt tarafından teşekkür plaketi verildi. Bozkuş’un plaketini TED Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kayhan aldı.

Milletvekili Fazlı Erdoğan, Gençlerbirliği oyuncusu Orhan Şam, Bursaspor’lu Muhammet Demir’e başarılarının devamını diledi.

Okullar arası düzenlenen futbol şampiyonasında dereceye girenlere verilen dev kupaları sahiplerine Kdz.Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık alkışlar eşliğinde takdim etti.

Türkiye Yıldız Voleybol Şampiyonasında Türkiye ikinciliğini kazanma başarısı gösteren TED Kdz.Ereğli Koleji Yıldız Voleybol Takımı, düzenlenen ödül töreninle alkışlar eşliğinde Spor Yorumcusu Ömer Üründül’den plaketini aldı. TED’in yıldız oyuncuları alkışlar eşliğinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

TED Kdz.Ereğli Koleji Voleybol takımı antrenörü Berkan Yusuf Durak teşekkür plaketini alırken.