Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak halkının en iyi hizmetlere layık olduğunu belirterek, Zonguldak'ın coğrafi yapısı bir hayli bir engelli ve zor, alt yapı yatırımları bir hayli pahalı, kamu yatırımları için inanın arsa bulmakta hastane ve okul yeri bulmakta zorlanıyoruz ama buna rağmen kısıtlı imkânlara rağmen güzel şeyler yaptığımızı düşünüyoruz dedi.

2012 Yılında Zonguldak il genelinde 5 adet sağlık yatırımının yapımına başlanacağını belirten Vali Erdal Ata, Kdz. Ereğli'de yapılması hedeflenen Fen Lisesi'nin ilk kez bir ilçede yapılacağını da vurgulayarak Zonguldak-Ereğli karayolunun tamamının duble yol olarak 2012 yılında hizmete gireceğini söyledi.

Geçtiğimiz gün çıkan kararname ile Gaziantep Valiliğine atanan Zonguldak Valisi Erdal Ata önceki gün Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Vali Ata yaptığı konuşmasında eğitim ve sağlık yatırımlarını değerlendirdi.  İl genelinde 2012 yılında 5 adet sağlık tesislerinin yapımına başlanacağını belirten Ata, bu yatırımların tamamlanması ile Zonguldak'ta sağlıkla ilgili hiçbir sorununun kalmayacağını söyledi.

İHALE YAPILDI
Kdz. Ereğli'de yeni devlet hastanesinin sözleşmesinin ve ihalesinin yapıldığını kaydeden Ata, İl Sağlıkta Kdz.Ereğli'de yeni hastanenin sözleşmesi ve ihalesi ya-pıldı. Zonguldak merkez de diş hastanesinin ihalesini yaptık. Kamu ihale kurumunda sonuçlanmasını bekliyoruz. Devrek'te yapılacak olan hastanenin ihalesi 28 Eylül'de yapılacak, Zonguldak'ta yapılacak olan 400 yataklı hastanemizde ise proje ve her şey hazırlandı. İhalesi yapılmak üzere onunda yıl sonuna kadar ihalesi yapılacak 2012 yılında ilimizde 5 tane önemli sağlık tesisinin yapımına başlayacağız. Tahmin ediyorum 2013 ve 2014 yılında bu yatırımların tamamlanması ile birlikte Zonguldak'ın sağlıkla ilgili hiçbir sorunu kalmayacaktır dedi.

ELİMDEN GELENİ YAPTIM
3 yıllık görev sürecinde Zonguldak halkına hizmet etmek için çalıştıklarını ve güzel işler yaptıklarını düşündüklerini ve Zonguldak halkının daha iyi hizmetlere layık olduğunu ifade eden Ata şöyle konuştu: 3 yıldan bu yana görev yaptığım süreçte elimden geldiğim kadar Zonguldak halkına hizmet etmeye çalıştık.
Zonguldak'ın coğrafi yapısı bir hayli bir engelli ve zor, alt yapı yatırımları bir hayli pahalı, kamu yatırımları için inanın arsa bulmakta hastane ve okul yeri bulmakta zorlanıyoruz. Ama buna rağmen kısıtlı imkanlara rağmen güzel şeyler yaptığımızı düşünüyoruz.

İLK DEFA BİR İLÇEDE
FEN LİSESİ YAPILACAK
Zonguldak halkı daha iyi hizmetlere layıktır. Temennimiz bu hizmet yarışının kaldığı yerden aynı hızla devam etmesidir.  Fen Lisesi-nin ihalesinin yapılalı 3 ay oldu ancak, ancak bir takım incelemeler var. Bunların tamamlanması ile yapımına başlanması ile Türkiye'de ilk defa bir ilçede Fen Lisesi yapılacak. Ereğli'de birkaç tane okul yaptırılıyor, gerek devlet ve gerekse hayırseverler tarafından yapılmaya devam ediyor.  Eğitimde Zonguldak'ta şu ana kadar 11 tane iş adamımızla protokol imzaladık. Bunların bir kısmı bitti, bir kısmının inşaatı devam ediyor, bir kısmı ise başlama üzeredir.

2012'DE TAMAMLANACAK
Zonguldak ve Ereğli bağlantısının 2012 yılında duble yol olacağını belirten Ata, Hepinizin bildiği gibi Zonguldak ve Ereğli arasındaki yol çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Yalnız yapım çalışması olmayan bölümlerinde projeleri bitti. Şu anda ihaleleri yapılmak üzere inşallah yılsonuna kadar bunlar yapılacak bütün bir ihtimalle 2011 yılı içinde buradaki çalışmalar ihaleler üzerinde sorunlar yaşanmazsa başlayacaktır. Ama 2012 yılında Zonguldak'ın Ereğli bağlantısı tamamen duble yol olarak yapılarak hizmete açılacak, asfaltı da sıcak asfalt kaplama olacaktır şeklinde sözlerini tamamladı.