Kimi çarşı merkezinde vatandaşı para alıncaya kadar takip ediyor kimi işyerlerini mesken tutmuş kimisi de kaldırımları, Kdz.Ereğli’de giderek artan dilenci sayısına bir çözüm bulunamıyor.

Kdz.Ereğli’de ki dilenciler, gerek polisin gerekse de zabıta ekiplerinin uyarılarına ve kestikleri cezalara rağmen dilenmeleri dikkatlerden kaçmazken, son zamanlarda insanların duygularını sömürmek ve paralarını alabilmek için çocuklarını ön plana çıkarmaya başladılar.

TSO BİNASI YANIDA
MESKEN TUTULDU
Çetin Apatay Bulvarı Ticaret ve Sanayi Odası önünde konuşlanan bayan dilenci, yağan yağmura rağmen çocuğunu yoldan geçen insanların önüne durdurarak paralarını alma çabası göstermesi, Polislerin müdahalesi sonrasında engellendi. Polisin müdahalesi sonrasında çocuğunu giydirmeye başlayan anne, kendisine yöneltilen sorulara da cevap verdi. Ereğli’ ye bağlı Ruşanlar köyü Kabalak mahallesinde oturduğunu, Eşinin kalp hastası olduğunu dile getiren dilenci, “Neden Dileniyorsunuz, çocuğunuz hasta olmaz mı?” dorularını ise cevapsız bıraktı. Dilenci kadın ardından çocuğunu kucağından kaldırarak giyindirerek, topladığı paraları koyduğu bez parçasını da alarak bulunduğu yerden ayrıldı.

İŞYERLERİ İSYANDA
Özellikle çarşı merkezinde dilenciler işyerlerini mesken haline getirdi. Günlük enaz 30-40 dilencinin işyerlerine uğradığı işyeri sahipleri tarafından dile getirilirken, “Her biri para almadan gitmiyor. Bir ikincisi çarşı merkezinde maalesef rahatsız olan tedaviye ihtiyacı olan zor durumdaki vatandaşlarımızda var bunları dile getirdik yetkililere anlattık ama hiçbir çözüm olmadı” dediler.
KAVGALAR ÇIKIYOR
Bazı rahatsız olan dilencilerin yoldan geçen bayanlara da sarktığı lafla tacizde bulunduğu bu yüzden zaman zaman kavgaların da çıktığı dile getirilirken Atatürk Anıtı arkasında yaşanan olaylara ise birçok kişi seyirci kalıyor.