** Kdz.Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi ilçe genelinde devam eden çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.

** Tatil nedeniyle okulların bakım ve onarımının gerçekleştirildiğini belirten Kaymakam Ekşi, Fen Lisesi için karar alındığını ihale sürecine girildiğini yine Adliye Sarayı'nın DDY'den kiralanan alana yapımı için tahsisin yapıldığına vurgu yaparak, "Yeni hastane yapımı için TOKİ konutlarının bulunduğu alanda çalışmalar devam ediyor" dedi.

** Ereğli-Devrek, Ereğli-Alaplı arasında duble yol çalışmalarının sürdüğünü, Yeşiltepe-Kepez'de karayolu ekiplerinin kavşak ve yol genişletme çalışmalarına başladığını belirten Kaymakam Ekşi su sorununa da değinerek, "Bölgemiz arazi yapısı ve yeraltı suları açısında yeterli değil, su sorunun çözümü noktasında vatandaşlarımızı su kaynaklarından daha verimli faydalanmaları ve bilinçli su kullanımı konusunda bilgilendiriyoruz" dedi.

Kdz. Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, ilçe merkezi ve köylerde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ölüm yolu olarak adlandırılan Yeşiltepe-Kepez yolunda karayolu ekiplerinin yol genişletme ve kavşak çalışmasına başladığını, Ereğli-Devrek, Ereğli-Alaplı arasında da duble yol çalışmasının sürdüğünü belirtti.

YER TAHSİSİ YAPILDI
Kaymakam Ekşi, "Kdz. Ereğli'de kırsalda çalışmalarımız sürüyor. Yol su başta olmak üzere çalışmalarımız yaz boyunca devam edecek. Okullarımızın tatilde olması dolayısıyla onarım ve bakım çalışmaları yapılıyor. Bu arada ilçemizde Fen Lisesi yapılması için karar alındı. Arsa işlemleri demiryollarının bulunduğu bölgede arsa işlemleri ve ihale hazırlıkları devam ediyor. Bunun yanı sıra yeni bir adliye binasının yapımı için yine demiryollarının bulunduğu alanda yer tahsisi yapıldı. Yeni hastane yapımı için TOKİ konutlarının bulunduğu alanda çalışmalar sürüyor" dedi.

KARAYOLU ÇALIŞMASI
Kepez yolu ve Ereğli-Devrek ve Ereğli-Alaplı duble çalışmaları hakkında bilgiler veren Ekşi, "Karayolların tarafından yapımı devam eden duble yol çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Ereğli ve Alaplı karayolunun bu yaz döneminde duble yol hale getirilmesi hedefleniyor. Ereğli-Devrek karayolunun da ihalesi yapıldı, çalışmalara başlanacak. Kepez yolunda yolun yapımını gerçekleştiren üstlenici firma  Cevizler-Bahçelievler sapakları arasında asfalt çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında bölgenin tehlikeli noktalarından biri olan Cevizler yol ayrımında dönüş adası yapımı çalışması yapılacak. Yolun diğer bölümlerinde de çalışmalar sürecektir" sözleri ile konuştu..

VERİMLİ KULLANIN
Köylerde yaşanan su sorunlarına da değinen Ekşi, "Köylerimizde su sorunu kaynaklarımızın yetersizliğinden kaynaklanıyor. Bölgemiz arazi yapısı ve yeraltı suları açısında yeterli değil, su sorunun çözümü noktasında vatandaşlarımızı su kaynaklarından daha verimli faydalanmaları ve bilinçli su kullanımı konusunda bilgilendiriyoruz. Şebeke anlamında su kaynaklarımız yeterli ama kaynakların doğru kullanılması ve mümkün olduğu müddetçe kirletilmemesi gerekiyor" dedi.