Zonguldak Barosu Kdz. Ereğli Adli Yardım Merkezi açıldı.
Zonguldak Barosu Kdz. Ereğli Adli Yardım Merkezi, Zonguldak Baro Başkanı Av. İbrahim Kerem Ertem, Kdz. Ereğli Adli Yardım Temsilcisi Av. Tayyar Kartal ve Av. Ayhan Emiroğlu tarafından açıldı. Açılışta, ilk konuşmayı Kdz. Ereğli Adli Yardım Temsilcisi ve Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı Av. Tayyar Kartal yaptı. Av. Tayyar Kartal, bu merkezin hem avukatlar arasındaki dayanışmayı geliştireceğini, hem de avukata erişime büyük katkılar sağlayacağını ifade etti. Baro Başkanı Av. İbrahim Kerem Ertem ise, Baro Yönetim Kurulu ile Kdz. Ereğli avukatlarının birlikte el ele vererek çok önemli bir eser oluşturduklarını, bu merkezin, maddi imkanı olmayan kişilerin avukata erişim sorunlarını çözeceğini, bu alandaki eksikliği gidereceğini söyledi.
Merkez, Adli Yardım Temsilciliği Bürosu, Avukat Görüşme Odası ve Bekleme Salonundan oluşuyor. Merkezde, maddi imkanı olmayanların başvuruları görüşülecek ve uygun şartlara sahip olanlara avukat tayini gerçekleştirilecek. Merkezin, adli yardım konularında çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacağı da belirtildi.
Zonguldak Barosu Kdz. Ereğli Adli Yardım Bürosu açılışına; Zonguldak Barosu Yönetim Kurulu üyeleri, Kdz.Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı, İl Genel Meclisi üyeleri, Kdz.Ereğli Noteri ile çok sayıda avukat katıldı.