Almanya Zonguldaklılar Derneği Yöneticileri, Almanya'da eğitim ve öğrenimlerini sürdüren Zonguldaklı kız öğrenciler ile Kdz.Ereğli'de çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Almanya Zonguldaklılar Derneği Yöneticileri, Almanya'da eğitim ve öğrenimlerini sürdüren Zonguldak'lı kız öğrencilerin de aralarında bulunduğu 20 kişilik grup Kdz.Ereğli'de çeşitli ziyaretlerde bulundu ilçenin tarihi ve turistlik yerlerini gezdi. İlk olarak Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda fabrika sahası içerisini gezen grup daha sonra Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'na giderek Başkan Vekili Niyazi Özcan ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çetin ile görüştü. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasına başlayan Özcan, Gurbette yaşayan tüm gurbetçilerimize saygı ve sevgilerimizi iletin. Sizleri burada görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Derneğin çalışmalarını yakından takip ediyor ve başarılı buluyoruz dedi.
Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş'da konuşmasında, 1 Aralık 2012 tarihinde Almanya Gelsenkirchen kentinde geleneksel hale getirdiğimiz gecemize hem Zonguldak'tan konuklarımızı davet etmek hem de Almanya'da eğitim ve öğrenimlerini sürdüren Zonguldak'lı olan kızlarımızı getirelim hem memleketlerini görsünler hem de örf ve adetlerini unutmasınlar istedik sözleri ile konuştu.
Dernek Yöneticileri ve kız öğrenciler daha sonra Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı ziyaret ettiler.
Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı tanıdıklarını ve sevdiklerini söyleyen öğrenciler Posbıyık'la hatıra fotoğrafı da çektirdi. Posbıyık, Almanya'daki gurbetçilerimizin gecesine katılacağım. Ziyaretinizden de son derece mutlu oldum dedi.
Yazıcıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Yazıcıoğlu'da gelen gruplara çeşitli hediyeler takdim etmesinin ardından Çınaraltında yenilen öğle yemeğinin ardından Cehennemağzı Mağaraları, Uzunmehmet Anıtı, Alemdar Gemisinin yanı sıra sahil güzergahında da mini bir gezi gerçekleştirildi. Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık konuklar onuruna verdiği yemeğin ardından Bakacakkadı'ya dönüldü.