Kdz Ereğli Halk Eğitim Merkezi (HEM)’nin, Almanya’dan Volkshochschule Der Stadt Selb’in (VHS) ve İspanya’dan  Iniciativas Para la Formación (IPF) ortaklaşa yürüttüğü Hayatboyu Öğrenme  Programlarından, yetişkinlerin eğitimini hedefleyen Grundtvig Öğrenme Ortaklığı projesi olan “Kadınların Yaşam Tarzları” (Womens’ Life Styles) projesinin final toplantısı Almanya’nın Selb kentinde düzenlendiği belirtildi.

Toplantıya Kdz Ereğli HEM adına katılan 14 kadın, Almanya’nın ev sahipliği yaptığı bu final toplantısında kendi sorunlarını, tecrübelerini diğer ülke kadınlarıyla paylaşarak uzun soluklu olacak arkadaşlıklar kurdular. Projenin temel hedeflerinden biri olan farklı ülke kadınlarının, diğer ülkelerdeki kadınların yaşam tarzları hakkında bilgi edinmesi, Almanya’nın profesyonelce hazırladığı organizasyonlar sayesinde başarıyla gerçekleştiği ifade edildi.
Yapılan etkinlik ile ilgili verilen bilgiler şu şekilde:
“Kdz Ereğli HEM, VHS ve IPF proje irtibat kişilerinin çok sayıda kadınla yaptıkları çalışmaların toplandığı kitapçık yine bu ziyaret esnasında basına ve Selb halkına tanıtıldı. Ayrıca bu kitapçıkta yaşam kesitleri bulunan bazı kadınlar bunları, düzenlenen etkinliklerde diğer kadınlarla da paylaştılar. 

Türkiye’den ve İspanya’dan gelen toplulukları makamında kabul eden Selb Belediye Başkanı Ulrich Pötzsch böyle bir etkinliğe kendi şehirlerinden de bir kurumun katılmasından memnun olduğunu belirtti. Gelecek senelerde bu tür çalışmaların artması gerekliliğinin altını çizen Pötzsch, Kdz Ereğli HEM Müdürü İzzet Şahin’e, projenin hazırlanmasında aktif rol alan irtibat kişileri Elena Mesa, Michaela Hermannsdörfer ve İlker Durak’a ve projede emeği bulunan herkese teşekkür etti. 

Ayrıca düzenlenen turistik etkinliklerle de Türk kadınları Almanya’nın Çek Cumhuriyeti sınırında bulunan bu şirin kenti daha yakından tanıma fırsatını elde ettiler.”