Erdemir’in özelleştirilmesiyle başlayan ekonomik krizin devam ederek bu güne geldiğini ve 2015 yılında da devam edeceğini belirten Kdz. Ereğli Türk Hava Kurumu Şube Başkanı ve İşadamı Muhammet Likoğlu, krizin çözümü için yetkililerin hiçbir önlem almadığını ifade etti.

 

 

Kdz Ereğli THK Şube Başkanı ve İşadamı Muhammet Likoğlu, Kdz. Ereğli’nin 2008 yılında başlayan ekonomik krize hazırlıksız bir şekilde yakalandığını ifade ederek, her yıl ödenen vergilerin ne kadarının geri alındığını sordu.

Likoğlu, krizden çıkış ile ilgili herhangi bir proje veya çalışma olmadığını belirten açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

‘PROJE YOK’

“Kdz Ereğli'de Erdemir'in özelleştirilmesi ile başlayan ve 2008 ekonomik krizle artarak günümüze kadar devam eden ve daha da devam edeceği görülen krize karşı Kdz Ereğli hazırlıksız ve donanımsız yakalanmış olup yaşanan olumsuzluklar artık herkesçe iyi bilinmektedir.

Krizden çıkış için ilgililerin herhangi bir proje ve çalışmalarının olmadığı açıkça görülmektedir.

2006 yılında Erdemir'in özelleştirilmesiyle Kdz Ereğli bedeninin yarısını kalbini 9 yıl önce o günün şartlarında 3 milyar dolara yapılan özelleştirmeyle hazineye aktarmıştır.

Zonguldak ilinde beyan edilen vergi ve katma değerin % 70 den fazlası Kdz Ereğli tarafından beyan edilmekte ve ödenmektedir.

 

‘VERDİĞİNİN YANINDA ALDIĞI HİÇ NOKTASINDA’

Kdz Ereğli her yıl ödediği vergi ve dolaylı vergilerden ne kadarını geri almaktadır.

Sadece yapılan özelleştirmeden sağlanan 3 milyar doların %10'nu yatırım olarak geri alınabilseydi bugün Ereğli sosyal ve ekonomik olarak bu durumda mı olurdu..!

Kdz Ereğli verdiğinin yanında aldığı hiç noktasındadır.

Bu durumu ilgililer siyasetçiler sorgulayıp Hükümet’in önüne proje olarak koyarak talep ettiler mi?

Bu gerçekleşmiş olsaydı o zaman başarılı olurlardı. Şu ana kadar ortada başarı yoktur.

Birileri diyebilir yeni hastane adliye okul köprü kavşak yaptık. Bunlar rutin işler her yerde yapılan hizmetler, istihdama işsizliğe ekonomiye katkı sağlayan yatırımlar değildir.

 

‘BAŞARISIZLIK BAŞKALARINA FATURA EDİLİYOR’

2014 yılı önceki yıllar gibi Kdz Ereğli açısından kayıp bir yıl olmuştur.2014 yılının son günlerinde bu işin birinci derecedeki sorumluları tarafından karşılıklı yapılan açıklamalarla meseleleri kişiselleştirilerek topu taca atarak başarısızlık başkalarına fatura edilmeye çalışılmıştır.

Samimi olalım tribünlere oynayarak bir birimizi kandırmayalım gelinen noktada yaşanan kısır çekişmeler gösteriyor ki; Kdz Ereğli'nin yaşadığı sosyal ve ekonomik sıkıntılar artarak devam edecektir. 2015 yılı için iyimserlik görünmemekte bundan sonrada olumlu yönde birlik beraberlik içinde bir çalışma olacağı yoktur.