Kdz. Ereğli’deki  Ardahanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından kaynaşma ve dayanışma  gecesi düzenlendi.

Açış konuşmasını yapan  Dernek Başkanı Atanur Işık “Derneğimizi güçlü kılan siz üyelerimizin verdiği desteklerle olmaktadır. Yönetimler gelip geçicidir. Ama siz üyelerimizin varlığı derneğimiz için her zaman kalıcıdır” dedi.

 

Işık sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Benim için Ardahan’lı olmanın yanında Kdz. Ereğlili olmakta bir onurdur. Bizim gecelerimizde yöresel yiyeceklerimiz kete, katmer, mafiş ve hınkal bulunmaktadır. Ancak bu gecemizde bir değişiklik yapalım dedik. Bu akşam ki ikramımızda çiğ köfte ve şalgam suyu olsun dedik. Evet belki Ardahanlıların bir kültürü değil ama Anadolu’nun kültürüdür. Bu mantıkla yola çıkarak bu akşam böyle bir organizasyona imza atalım dedik. Bu memleket bizim, yiyecekleriyle, örf, adetleriyle bu memleket bizim, çünkü balkanlarda Çanakkale de kurtuluş savaşında doğulusu, batılısı diye bir ayrım yapılmamış ve santim santim şehit kanıyla sulanmış bu memleketin her köşesi bizimdir.

Birçok üyemiz biliyor ki derneğimizin artık bir folklor ekibi var ve arkadaşlar sağ olsunlar yaklaşık 9 aydır canla başla çalıştılar. Çok güzel iş çıkarttılar. Bunun içinde bu geceyi derneğimize folklor kıyafeti alabilmek için düzenledik. Derneğimizin kuruluş amaçlarından birisi de kültürlerini yaşatabilmektir. Derneğimizin tüzük amacına uygun olarak bizlerde kültürümüzü yaşatmak adına folklor ekibini oluşturduk.  Bu vesile ile bizlere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum”