TED mezunu olan Tufan Özyamak, Havayolları İşletme Mezunu olduğu halde yemek fotoğrafçılığı tutkusundan vazgeçemedi.

Karadeniz Ereğli doğumlu olup aslen Bolulu olan Tufan Özyamak fotoğraf çalışmalarına 2002 yılından beri devam ettiriyor. Ülkemizde az sayıda kişinin devam ettirmeye çalıştığı Freelance fotoğrafçılık akımı üzerine çalışmaktadır.
Başlıca konu aldığı fotoğraf konuları Gastronomi, yemek ve portre fotoğrafçılığı üzerinedir. Halen bağımsız çalışmakta olup freelance fotoğrafçı akımının Türkiye'deki ilklerinden.
İlköğretimini Karadeniz Ereğli Ted Koleji'nde bitiren Tufan Özyamak akademik eğitimine İstanbul Üniversitesi bünyesinde Deulcom Int. Havayolları işletme eğitimi mezunu.
Uzun yıllar boyunca başta Dalaman Havaş sonrası Sabiha Gökçen Heaş bünyesinde havacılık sektöründe yerişletme, operasyon ve supervısorluk yapmış, lakin yemek fotoğrafı tutkusu yaptığı işin bir adım önünde olmuştur.
Türkiye'nin birçok şefiyle yemek ve portre fotoğrafı çekmekte olan Tufan Özyamak başta Mehmet Yalçınkaya, Yasin Sözen, Coşkun Arısoy gibi isimlerle çalışmakta.
Tufan Özyamak İstanbul'da yaşamakta olup, iyi derecede İngilizce biliyor. Kendisi Time Turkey.net, Pastaveyemek.com, Bolu postası gibi internet sitelerinde gastronomi ve yemek fotoğrafçılığı yönetmenliğini devam ettiriyor. Çekeceği her yeni yemek fotoğraf karelerinde hep yenilikçi adımların heyecanını bünyesinde barındıran, her yeni tekliflere açık olan fotoğrafçı ruhunun devam ettirmesini dileriz.