ÇATUROĞLU:

*Kampüs ne pahasına olursa olsun eski devlet hastanesi arazilerine yapılmalıdır. Biz ve bizden öncekiler başından beri oraya yapılması için çaba harcadık, bunda kararlıyız. Kimse kusura bakmasın Kdz. Ereğli halkı ve esnafında bu konuda büyük bir beklenti oluşmuş iken bu arazilerin kampüs dışında başka bir şey yapılmasına zemin hazırlamak Ereğimize en büyük ihanet olur.

*Eğer Kampüs yapımı gerçekleştirilemezse kimse kusura bakmasın buralara bırakın bahçe yapmayı çivi bile çaktırmazlar.

*Eski devlet hastanesi 10 yıllarca bölgeye hizmet ederken güvenlik sorun olmamıştır, kampüs yapıldığında da güvenlik sorunu asla sorun olmayacaktır.



AK Parti Zonguldak eski Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun  Ereğli’deki eski devlet hastanenin arazilerini Temmuz 2015 tarihinde Üniversite Kampüsü yapılmak üzere Milli Emlak Genel Müdürlüğünce Bülent Ecevit Üniversitesine süresiz olarak tahsis ettirdiklerini belirterek “Bu durum halen devam etmektedir. Araziler Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin uhdesindedir. Herhangi bir kuruma devir veya tahsis edilmemiştir.” Dedi.

Bu alanda BEÜ kampüsü yapılmasının önünde hiçbir engel olmadığına vurgu yapan Çaturoğlu açıklamasına şöyle devam etti:

Yatırım programına alınmak ve Milli Savunma Bakanlığından izin alınmak kaydıyla kampüs inşaatı her zaman yapılabilir. Askeri güvenlik bölgesi ilan edilmesi buna engel değildir. Kdz.devlet Hastanesi 10 yıllarca bölgeye hizmet ederken güvenlik sorun olmamıştır, kampüs yapıldığında da güvenlik sorunu asla sorun olmayacaktır.

Araziler belediye meclis kararıyla kampüs alanı olarak oybirliği ile imara işlenmiştir. Bu kez Aynı belediye meclisi tarafından askeri güvenlik alanı alarak işlenmesi Kdz.Ereğli’mize ihanet olur. Çünkü bu karar tüm hemşerilerimizin ve esnafımızın büyük umut bağladığı ve kampüs yapılmasını istediği bu arazilerin elden çıkarılmasına zemin hazırlar. Eğer Kampüs yapımı gerçekleştirilemezse kimse kusura bakmasın buralara bırakın bahçe yapmayı çivi bile çaktırmazlar. Fotoğrafını bile çekemezsiniz.

Kampüs konusu Ereğlimizin en önemli konuları arasındadır. Bu konu üzerine politika yapmak çok tehlikelidir. Yapmak isteyenlere de buradan ekmek çıkmaz. İktidarıyla, muhalefetiyle tüm Ereğli bu konuda tek yürek olmak zorundadır. Gerçekleştirildiğinde BEÜ Kdz.Ereğli Kampüsü Ülkemizin en güzel ve işlevsel kampüsü olacaktır. Ben buna canı gönülden inanıyorum. Herkes inanmalıdır.

Belediye başkanımızın  ve meclis üyelerinin de bizden ve Kdz.Ereğli halkından farklı düşündüklerine  inanmıyorum. Kendilerine  sesleniyorum. Kampüs ile ilgili bu maddeyi reddedin. Aksi bir durum olursa bunun vebalini asla ödeyemezsiniz. Belediyenin halk için olduğunu gösterin. Halk üniversite kampüsünün oraya yapılmasını istiyor. Halka istediğini verin. Bu sizin en asli göreviniz.