Kdz. Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezin'den Türkiye Birinciliği ve Dünya 12'nciliği...

Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: Dünya çapında online olarak düzenlenen ve 1 yıl içinde  farklı zamanlarda yapılan, altı aşamadan oluşan Caribou Contest Matematik yarışması öğrencilerin keyif alarak matematik yapmalarını, problem çözmeye yönelik vakit geçirmelerini amaçlayan Kanada merkezli bir organizasyondur. Altı aşamadan oluşan bu sınavın

1. aşamasında üçüncü sınıf öğrencimiz Berkay BALCI, Dünya 1.liği

2. Aşamasında üçüncü sınıf öğrencimiz Berkay BALCI ve dördüncü sınıf öğrencimiz Sare Su ÇİFTÇİ, Dünya 1.liği

3. Aşamasında üçüncü sınıf öğrencimiz Berkay BALCI ve dördüncü sınıf öğrencimiz Uras ŞEN, Dünya 1.liği

4. Aşamasında üçüncü sınıf öğrencimiz Berkay BALCI, Dünya 1.liğini paylaşmıştır.

6. aşama 6 Mayıs tarihinde tamamlanmıştır. Tüm aşamaların sonuçları değerlendirildiğinde öğrencimiz Berkay Balcı, Türkiye’ de 1, Dünyada 12. olmuştur.

Öğrencilerimizle birlikte her zaman keyif alarak kendimizi geliştirmek için bir çok etkinlikler yapıyoruz.Bunun yanında Türk zeka vakfı,Türk Beyin takımının düzenlemiş olduğu yarışmalara hazırlanıyoruz. Bu yarışmalarda da dereceler elde ediyoruz. Aynı zamanda Tübitak projeleri için fikirler üretiyoruz.Yeni açılan bir kurum olmamıza rağmen hızlı şekilde ilerlemeyi hedefliyoruz.Öğrencilerime matematiksel düşünme becerisi kazandırmayı,karşılarına çıkan problemleri sorgulamalarını sağlamayı,hayatımızın her alanında matematiğin olduğunu farkedip  bakış açılarını çeşitlendirmeyi ve güçlendirmeyi hedefliyoruz .Biz oltamızı attık.Biliyoruz ki hiçbir şey emek vermeden olmaz.İnanıyoruz ki zamanla daha fazla başarı hikayesi duyacağız tüm öğrencilerimizden. Öğrencilerimizi ve Matematik öğretmenimiz Çağla GENÇTÜRK' ü tebrik ederiz. Tüm bunları gerçekleştirirken bize her zaman destek olan Kdz. Ereğli Kaymakamımız Sayın İsmail ÇORUMLUOĞLU’na, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali TOSUN’a ,İlçe Milli Eğitim  Müdürümüz Sayın İsmail AKSOY’a ve kurum müdürümüz Sayın Serkan ÇAKIR’a teşekkürlerimizi sunarız."