Kdz.Ereğli'de alkolü fazla kaçıran sürücü Y.A., ilk olarak park halinde ki araca daha sonra da orta refüje çarptı. Başından ağır yaralanan ve kanlar içinde kalan sürücü ambulans ile hastaneye kaldırılıp tedavi altına alındı. Sürücünün 300 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Kaza sahil bulvarında 21.30 sularında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; Sahil Bulvarında şehir merkezine seyir halinde olan 67 LH 026 plakalı araç sürücüsü Y.A., aşırı alkol ve sağanak yağışında etkisiyle bir anda direksiyon hâkimiyetini kaybederek park halinde olan 67 LH 005 plakalı araca ardından orta refüje çarptı.

Hurdaya dönen araçtan çevrede ki vatandaşların yardımı ile çıkartılan sürücü Y.A., vatandaşların kendisine yardım etme çabalarını ise sonuçsuz bıraktı. Başından aldığı darbe sonrasında aşırı kan kaybeden sürücüyü oturması için ikna etmeye çalışan vatandaşlar, bu çabalarında başarılı olamadı. Kaza sonrasında ise olay yerine gelen trafik ve karakol ekipleri yaralı sürücü için kaza yerine ambulans istedi. Çevredeki vatandaşlar sürücünün özel oto ile hastaneye götürülmesini istedi. Fakat polis bu isteğe karşı çıktı. Cep telefonu ile birilerini aramaya çalışan sürücü Y.A., olay yerine ulaşan 112 ambulansı ile Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Park halinde ki araç sürücüsü AK Partili Ereğli Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kumaş, araca yeni bindiklerini ve hareket etmeden sürücünün gelip kendi aracına çarptığını, çarpma esnasında ise çok korktuğunu söyledi.

Kaza sonrasında LPG'li olan araçtan gaz sızmasının tespit edilmesi üzerine olay yerine Ereğli Belediyesi itfaiye ekipleri çağırıldı. Kısa sürede kaza yerine ulaşan İtfaiye ekipleri aracın LPG bağlantısını keserek herhangi bir olumsuzluğun yaşanmasını engelledi. Hurdaya dönen araç çekici vasıtası ile olay yerinden kaldırılarak kamyon garajına kaldırıldı.

Yaralı sürücünün hastanede yapılan muayenesinde ise 300 promil alkollü olduğu tespit edildi. Polis olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.