İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce yürütülen nüfus cüzdanlarının yerini alacak çipli kimlik kartlarının başvuruları Kdz. Ereğli'de yoğun ilgi görüyor. 2-12 Ocak tarihleri arasında İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde bin 200 kişinin başvurusu alındı.


 

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce yürütülen "Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi" ile yeni kimlik kartları başvuruları Kdz. Ereğli İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde alınmaya devam ediliyor.

Kdz. Ereğli İlçe Nüfus Müdürü Güler Özdemir Özcan, başvurularının başladığı 2 Ocak tarihinden itibaren vatandaşların yeni kimlik kartı alabilmek için yoğunluk oluşturduğunu söyledi.

 

GÜNLÜK ORTALAMA 135 BAŞVURU

12 Ocak tarihi itibariyle toplam bin 200 kişinin başvurusunun alındığını anlatan Özcan, "Günlük olarak baktığımızda başvuru sayıları ortalama 135 kişiyi buluyor. Yeni kimlik kartları ile güvenlik kimlik doğrulaması yapılabilecek, taklit, tahrif ve kimlik sahteciliği önlenebilecek. Yine bu yöntemle daha güvenli ve hızlı hizmet alınması, sunulması ve işlemlerin kolaylaştırılması suretiyle bürokrasi azaltılacak. kimlik kartları seyahat belgesi ve elektronik imza olarak kullanılabilecek" dedi.

 

BİR NÜSHASI VERİLİYOR

Özcan, kimlik kartı başvurusu için son 6 ay içinde çekilmiş 1 biyometrik fotoğraf ve kimlik beyanı için nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı veya basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı bir belgenin olması yeterli olacağını, başvuru sonucunda ise kişiye başvuru belgesinin bir nüshasının verileceğini belirtti.

 

BAŞVURU 16 LİRA

Öte yandan kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı ve değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16, kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için ise 32 lira ödeyecek.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)