‘Kodu’ Karadeniz Ereğli Bilsem’de yazıldıktan sonra yine aynı kurumda 3D yazıcılar ile seri olarak tıbbi solunum maskesi üretilmesi, ülke genelinde ilgi uyandırdı.

Alınan bilgiye göre, bakanlığın çağrısı üzerine Ankara’ya giden BİLSEM Müdürü Serkan Çakır ile kodu yazan öğretmen Taylan Çağatay Akın, Sağlık Bakanlığı’ndan bir yetkili yanı sıra MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül ile görüştü.

BAKANLIK, DEĞERLENDİRME YAPACAK

Ankara temasına ilişkin açıklamada bulunan Çakır, üretilen maske yanı sıra henüz basına yansıtılmayan diğer projelerle ilgili bilgi verdiklerini belirterek şunları söyledi:  “Kurumumuzda tasarladığımız maske prototipi, kurulda değerlendirilmek üzere Sağlık Bakanlığının ilgili birimine teslim edildi. Yetkililerce ilgi çeken ve beğenilen maske ve siperlik tasarımlarının dışında Kdz. Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi olarak yapmayı planladığımız diğer çalışmalar hakkında da bilgi verdik. Korona virüsüne karşı Türkiye’nin topyekun savaş vermesi umut verici. Biz de BİLSEM olarak, elimizden gelenin fazlasını ortaya koyacağız.”

HASTANEYE TESLİM EDİLDİ

Öte yandan, Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi sağlık çalışanlarının kullanması üzerine BİLSEM’de üretilen 280 adet siper maske, hastaneden gelen ekiplere teslim edildi. Üretimin ise tam zamanlı olarak sürdüğü kaydedildi.