İlçe Milli Eğitim Müdürü Korkmaz: "Her geçen gün eğitimde başarı seviyemiz hızlı bir artış göstermektedir. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bireylere dayalı olmayan, her geçen gün katlanan başarıları hedefliyoruz. Her yıl bir önceki yılın üstüne koymaya çalışıyoruz"

 

 

 

25-26 Nisan tarihlerinde yapılan 2016-2017 Eğitim Öğretim 2. Dönem Merkezi Ortak Sınavı (TEOG) sonuçlarında il genelinde Kdz.Ereğli farkı ortaya çıktı.

Zonguldak'ta toplam 106 öğrenci 120 sorunun tamamına doğru cevap vererek Türkiye birincisi olurken, bu başarıda en büyük pay Kdz.Ereğli'deki öğrencilerden çıktı. Buna göre soruların tamamına doğru yanıt veren 106 öğrencinin 47'si Ereğli, 21'i Zonguldak Merkez, 10'u Alaplı, 10'u Devrek, 9'u Çaycuma, 7'si Kilimli, 2'si Kozlu'dan.

 

200 ÖĞRENCİNİN BİR YANLIŞI VAR

Konuya ilişkin Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklama şu şekilde: "Kdz. Ereğli ilçesinde 47 öğrenci 120 sorunun 120 sorunun tamamını doğru cevap vererek Türkiye birincisi oldular. Ayrıca 200'e yakın öğrencinin bir yanlışı olduğu ve birçok öğrencinin de 115 gibi yüksek bir net sayısına sahip olduğu öğrenildi.

 

BAŞARIYI ARTTIRMA PROJELERİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, “Her geçen gün eğitimde başarı seviyemiz hızlı bir artış göstermektedir. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bireylere dayalı olmayan, her geçen gün katlanan başarıları hedefliyoruz. Her yıl bir önceki yılın üstüne koymaya çalışıyoruz. Bunun için eğitimde başarıyı artırıcı projeler ile süreci yönetiyoruz.

 

"ÇABA GÖSTERİYORUZ"

Bu süreçte her daim büyük emekleri olan ve bu başarının asıl mimarları değerli öğretmen arkadaşlarımı ve okul yöneticilerini kutluyorum. Öğretmenliğin sadece bir meslek olmaktan çok, azim, özveri, gayret ve fedakârlık gerektirdiğini bir kez daha kanıtlayarak sevgili öğrencilerimizin başarısı için özel çaba gösterdiler.  Geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı, vatanına bağlı, milli değerleri özümsemiş bireyler olarak yetiştirmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan değerli velilerimizi de en içten dileklerimle kutlarım.”