Oruç: "Kampüs alanının hayata geçirilip yeni fakülte ve fakültelerle belki yeni bölümlerin taşınması ile öğrenci sayısının artacağı bir projenin hayata geçirilmesi son derece önemli. Çok güzel bir yerde. Cumhurbaşkanımızın da bu yönde sözü var. Takip ediyoruz, edeceğiz. İnşallah temel atma töreninde de yeni fakültelerin açılma töreninde de birlikte olacağız."

Tutulmaz: "Cumhurbaşkanımızın daha önce buraya geldiğinde halkımıza verdiği söz var. Kamu görevlilerine verdiği talimatın son durumunu yerinde görmek üzere buradayız. Ereğli güzel bir ilçe, gelişme yönünde gelişen bir ilçe. Bunu eğitim ile de destekleyebilirsek gelecekte kendisinden daha fazla bahsettirebilecek bir yer."

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç beraberinde Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar, ilçe protokolü ve hayır severlerin de katılımı ile "Ereğli Eğitim Kampüsü" yapılması hedeflenen alanda incelemelerde bulundu.

KAYMAKAM ANLATTI

Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi'nin eski yerinde yapılması hedeflenen projeye ilişkin Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Başdanışman Oruç, Vali Tutulmaz ve katılımcılara brifing verdi, yapılan ve yapılması hedeflenen çalışmalara ilişkin detayları anlattı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oruç, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kdz.Ereğli mitinginde eğitim kampüsünün önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik verdiği sözlerin takipçisi olduklarını, konuyu en başından tüm titizliği ile takip ettiklerini söyledi.

YÖK İLE YAPILAN GÖRÜŞMELER

Fakülteler ve yeni fakültelerin içerisinde bulunacağı Kdz.Ereğli'de Eğitim Kampüsü'nün temelini biran önce atmak istediklerine değinerek, "Cumhurbaşkanımız Ereğli mitinginde verdiği sözün takip etmek üzere, projenin takipçisi olarak geldik. Başından itibaren hem askeri güvenlik şerhinin kaldırılması, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ve Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü ile yapılan görüşmeler, hayır severlerimiz gibi çok boyutlu bir proje.

YENİ TEMEL ATMA TÖRENLERİ

Önümüzdeki seneye yetişir diye umuyoruz. Kampüs alanının hayata geçirilip yeni fakülte ve fakültelerle belki yeni bölümlerin taşınması ile öğrenci sayısının artacağı bir projenin hayata geçirilmesi son derece önemli. Çok güzel bir yerde. Cumhurbaşkanımızın da bu yönde sözü var. Takip edeceğiz, inşallah temel atma töreninde de yeni fakültelerin açılma töreninde de birlikte olacağız." dedi.

"TALİMATIN YERİNE GETİRMEK ÜZERE BURADAYIZ"

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz da Oruç'a konunun yakın takibinde bulunduğunu vurgulayarak, kendisine teşekkür ettiği konuşmasında şu bilgileri paylaştı: "Ziyaret sebebimiz içerisinde bulunduğumuz bölgede sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce buraya geldiğinde halkımıza verdiği söz. Kamu görevlilerine verdiği talimatın son durumunu yerinde görmek üzere buradayız. Ereğli güzel bir ilçe, gelişme yönünde gelişen bir ilçe. Bunu eğitim ile de destekleyebilirsek gelecekte kendisinden daha fazla bahsettirebilecek bir yer.

"MİMARİ PROJE HAZIRLANIYOR"

İstanbul Teknik Üniversitesi ile yapılan anlaşmayla mimari projeleri hazırlanıyor. Bundan sonraki bölüm binaların yapılması ve fakültelerin taşınması, yeni fakültelerin de açılması ile ilgilidir. Ereğli ilçemiz yatırımcılarımız hayırseverliği benimsemiş durumda. Bu projeye önemli bir oranda destek verme aşamasında. Akın Tatoğlu, Ahmet Erman ve Erdemir olsun yine odalar birliği olsun şu anda 4 tane önemli bağışçımız var. Bu herhalde işin yarısını halletmiş gibi görünüyor, diğer yarısını da Ereğlili hemşirelerimizin yardımları ile bunu kısa sürede bitirebileceğimize inanıyorum. Bu enerji ve sinerjiyi burada gördük. "

ÇINARALTINDA SOHBET

Oruç ve beraberindeki protokol üyeleri Bozhane mevkisinde vatandaşlarla sohbet etti, çay içti.

ORUÇ, VALİ TUTULMAZ'I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Saadet Oruç, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ı makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundu. Zonguldak Valiliği'nden ziyarete ilişkin yapılan duyuru şu şekilde:

"Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Saadet Oruç, Vali Mustafa Tutulmaz'ı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Ziyarette ilimizle ilgili konularda istişarede bulunuldu."

ENGELLİLER DERNEĞİNE ZİYARET

Başdanışman Oruç ve Vali Tutulmaz, Kdz.Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı İsmail Şentürk ile görüşen Oruç ve Tutulmaz, derneğin sürdürdüğü faaliyetlere ilişkin bilgi aldı.