Kdz. Ereğli Belediye Basın Bürosu’nun haberi şu şekilde:

 

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın, ilçedeki 5 siyasi parti İlçe Başkanıyla bir araya gelerek 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından başlattığı demokrasi nöbetleri 17.gecesinde de yoğun katılımla sürdü.

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen ve halkın yoğun katılım gösterdiği nöbete AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ve Faruk Çaturoğlu ile Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu’da katıldı.

KDZ.EREĞLİ, KAHRAMAN GENCİ AĞIRLADI

 

Kdz.Ereğli, nöbetin 17.gecesinde, İstanbul Atatürk hava alanı önünde darbe girişimi gecesi bir tankın önüne yatarak tepkisini gösteren, 15 Temmuz darbe girişimine karşı Türk Milletinin direnişindeki simge isimlerden biri olan kahraman genç Metin Doğan’ı ağırladı.

Anıt önünde nöbet tutan Ereğli’liler tarafından alkışlarla karşılanan Metin Doğan, Kdz.Ereğli’deki milletin coşkusuna teşekkür etti.

O gece yaşadıklarını anlatan Doğan; “Yapılan bir eylem kişinin kendi gözünde ne kadar değerli olursa olsun, onu değerli kılan insanlar olmadığı zaman onun değerinden değer kaybediyor. Siz bu değere değer kattığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bu darbenin başarısızlığa uğramasının nedenini tamamen Allah’ın yardımına bağlıyorum. Allah’ın yardımı da dünyadaki milyonlarca mazlum insanın duasının etkisinden kaynaklandığına bağlıyorum. Atatürk Havalimanında beni orada öldürmeden gidemeyeceklerini anlamaları, Genel Kurmay Başkanımızı öldürseler bile imzalatamayacaklarını anlamaları hepsi Allah’ın yardımıydı. Bu duaların etkisiyle gerçekten Allah’ın yardımından Allah bana da bir rol nasip etti” dedi.



Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, kahraman gence Kdz.Ereğli halkı adına teşekkür etti ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Kdz.Ereğli’deki demokrasi nöbetleri 7 Ağustos tarihinde İstanbul Yenikapı’da gerçekleştirilecek büyük mitinge kadar her gece devam edecek.