Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, ilçe genelinde artış gösteren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısında artış yaşandığını belirterek ev oturmalarına ve komşu ziyaretlerine bir süre ara verilmesini istedi.

Çorumluoğlu, yaptığı açıklamada, gençlerin de Kovid-19 salgınına yakalandığını hatırlatarak vatandaşların maske takmaları, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka uyması gerektiğini söyledi.

Vaka sayılarında ilçe genelinde ciddi artış yaşandığını anlatan Çorumluoğlu, "Kimse üzülmesin. Belki gencim diye atlatırız diyorsunuz ama son vakalara baktığımızda artık gençler de vefat etmeye başladılar. Bu manada evinize hastalık taşımayın. Evinizin mağdur edeni olmayın. Ondan sonra cenazede balkondan, kapının önünden bakan kişiler oluyorsunuz. Biz bunları canlı olarak yaşadık. Ahlasanız da vahlasanız da iş işten geçmiş oluyor."

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi'nde Kovid-19'a bağlı olarak çıkan sıkıntıların alınan tedbirlerle ortadan kaldırıldığını, sıkıntıların yeniden çıkmaması için herkesin üzerine düşen kurallara uyması gerektiğini değinen Çorumluoğlu, şunları söyledi:

"Kışa yaklaştığımız günde kurumda üretimi durdurduğumuzda hem karlılığımız düşecek hem üretimimiz azalacak hem de vatandaşımız kömürsüz kalacak. Dikkatli olalım. Hanım kardeşlerimiz ev oturmalarına komşu ziyaretlerine lütfen bir süre ara verilsin."