"Yargıtay’da olan bir karışıklık neticesinde yaklaşık 15 delegemiz oy kullanamamıştır. Bunun nedeni Karadeniz Ereğli’nin Konya Ereğli ile yani K. Ereğli şeklinde karıştırılmasıdır. Bununla ilgili dilekçemizi vererek işlemi yasal hale getireceğiz"

 

AK Parti Kdz.Ereğli 5. Olağan İlçe Kongresinde, üçüncü döneminde İlçe Başkanlığına seçilen Mehmet Fatih Çakır beraberinde Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Adliye'ye giderek mazbatasını aldı.

Konuya ilişkin AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığından yapılan açıklama şu şekilde: "Mazbata töreninde bir açıklama yapan Çakır, kongrenin birlik ve beraberlik içerisinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildiğini hatırlatarak; kongreye katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye, bölge Milletvekillerine, Belediye Başkanlarına, İl, İlçe ve Belde Başkanlarına, MHP Ereğli İlçe Teşkilatına, Sivil Toplum Örgütlerinin Başkan ve Yöneticilerine, Muhtarlara ve vatandaşlara teşekkür etti. Çakır, açıklamasında şunları kaydetti: “Geçtiğimiz Pazar günü Sanayi Bakanımız Sayın Faruk Özlü’nün katılımıyla gerçekleştirmiş olduğumuz 5. Olağan Kongre sonrasında, sayın delegelerimizin de desteğiyle yeniden göreve seçilmiş bulunmaktayız. Bugün de önceki dönem İlçe Başkanlarımız, Belde Başkanlarımız, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Kadın ve Gençlik Kolları Yönetimimizle birlikte mazbatamızı almaya geldik. Kongreye katılım ile ilgili çeşitli spekülasyonları basından okuyoruz. Genel Merkezimizin tavsiyesiyle partimizde bugüne kadar hizmet etmiş, emeği geçmiş insanlarımızı delege yazıyoruz. Delege yazdıklarımızdan kongre günü şehir dışında ve düğünü olanlar vardı. Bu güne kadarki emeklerinden dolayı Genel Merkezimizin tavsiyesi ve bizlerin de takdiriyle onları delege seçtik.



Yine basında yer aldığı için söylüyorum, delege yazdığımız halde bazı arkadaşlarımızın oy kullanamaması gündeme geldi. Yargıtay’da olan bir karışıklık neticesinde yaklaşık 15 delegemiz oy kullanamamıştır. Bunun nedeni Karadeniz Ereğli’nin Konya Ereğli ile yani K. Ereğli şeklinde karıştırılmasıdır. Bununla ilgili dilekçemizi vererek işlemi yasal hale getireceğiz. Partimize üye olanları biz delege yaptık, bunu da Genel Merkezimize bildirdik. Buna farklı anlam yüklemek isteyen arkadaşları maalesef üzüntüyle bizler de takip ediyoruz. AK Parti, Ereğli’mizde bundan sonra yoluna daha hızlı ve güçlü bir şekilde devam edecektir. Yenilenen kadromuzla, Belediye Başkanımızla, Milletvekillerimizle, İl Başkanımızla hep birlikte Ereğli’ye hizmet edeceğiz. Bizleri destekleyen, bizlere bu görevleri layık gören başta yetkililerimize ve saygıdeğer delegelerimize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”