Kaya, "Ereğli sosyal, kültürel, sanatsal anlamda geriye gitmekte. Bir çöküş yaşanmakta. Burada seçilmişlerin sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Bana göre Ereğli’nin toparlanması için önce il olması gerekir. Karabük’te 60 bin, Bartın’da 40 bin civarında öğrenci var. Ereğli il olursa üniversitemiz olur. Ereğli’de ekonomik hareketliliği sağlamış oluruz. Biz Kdz. Ereğli’nin il olmasını savunuyoruz"

 

İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı, Belediye Başkan Adayı Ali Kaya, tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen’in de katıldığı toplantıda, çok sayıda partili hazır bulundu. İYİ Parti İlçe Başkanı Dr. Evrim Balbaloğlu'nun açılış ve selamlama konuşması ile başlayan toplantıda konuşan İl Başkanı Yavuz Erkmen, CHP Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Adayı Halil Posbıyık ile ittifak sağlanamamasının gerekçelerini şöyle anlattı:

 

"TOPLANTILAR GERÇEKLEŞTİRDİK"

“Bildiğiniz gibi Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti, Genel Merkez düzeyinde bir işbirliği çerçevesine girdiler. Bazı büyükşehirler ve bazı illerde işbirliği protokolü imzalandı. Zonguldak merkez de bunlardan biriydi. Her ilde olduğu gibi Zonguldak'ta da ‘acaba işbirliği kapsamı genişleyebilir mi, nerelerde işbirliği yapılabilir’ anlamında uzun süren bir müzakere süreci geçirdik. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iki milletvekili, il başkanı ve ilçe başkanı arkadaşlarımızın da katıldığı toplantılar gerçekleştirdik.

 

"İTTİFAK YAPILMASINI ARZU EDİYORDUK"

Şunu açık yüreklilikle söylüyorum, eğer söyleyeceklerimin aksini iddia eden varsa da kendileriyle her ortamda tartışmayı hazırım. Biz samimi olarak Ereğli'de ittifak yapılmasını arzu ediyorduk ve bu çerçevede görüşmelerimizi sürdürdük. Samimiyetle ittifak yapalım düşüncesi ile masaya oturduk. Biz üç tane meclis üyesi dedik, onlar iki tane dediler, bunlar önemli değil, oturup anlaşılırdı. Özellikle belediye başkan adayı Halil Posbıyık arkadaşımız, size ilk on beş içinde iki tane verebilirim dedi. Bunları da sıralama olarak ben belirlerim dedi. Biz sırayı bize söyleyin dedik, hayır ben belirlerim dedi. Sıraya da takılmadık, 15'e de takılmadık ama bizi esas kıran, hırslandıran bu iki kişiyi de içinizden ben seçeceğim demesiydi. Bunu hiçbir partinin kabul etmesi mümkün değildir. Bu bir siyasi nezaketsizliktir. Biz kendilerine hiç bir isim önermedik. Partiyi yok sayıp içinizden ben alacağım demek, İYİ Parti'ye yapılmış bir hakarettir. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Bizim gözümüzde her parti saygındır. Hiçbir partiyi küçümseme gibi, işte sen şu kadar oy alırsın, etin ne budun ne, sen 400 oy alırsın, bin oy alırsın demeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu tamamen milletin takdiridir, vatandaşın takdiridir. Millet ister bir oy verir, ister on bin oy verir, isterse elli bin oy verir. Milletin yerine kendini koymaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Ben inanıyorum ki Zonguldak halkı seçimlerde kendine en yakın, en çalışkan ve en üretken gördüğü adaya oy verecektir. Oy hiç kimsenin cebine değildir, çantasında değildir. Oy milletin vicdanıdır.”

 

"5 MİLYON OY ALDIK"

Aday belirleme sürecinde Ali Kaya isminin ön plana çıktığını ifade eden Erkmen, "Ereğli halkı kavgadan bıkmış durumda. Yeni bir anlayış içerisinde İYİ belediyeciliğini Ereğli’de gösterelim dedik. Ali Bey de bizi kırmadı, teklifimizi kabul etti. Huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyorum. Biz daha kurulalı bir yıl oldu. 5 kuruş hazine yardımı almadan, kendi cebimizden harcayarak 5 milyon vatandaşımızın oyunu aldık. Bizim sorumluluğumuz, bize oy veren halkımızı mahcup etmemek. Ereğli’de bu güne kadar Halil beyde dahil güzel iş yapan herkese teşekkür ediyoruz. Bu güne kadar yapılanın üzerine çok daha iyi şeyler yapalım. Biz Ereğli’de kavga istemiyoruz. Biz her partiye seçime girdikleri için başarılar diliyoruz. Kötü söz sahibine aittir. Bizim ağzımızdan hiç kimse için kötü bir söz duymayacaksınız. Kötü olanın her zaman karşısında oluruz. Bizim için şehrimiz önemlidir, daha güzel hizmetlerin yapılması önemlidir” dedi.

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen’in parti rozeti takıp Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı olarak açıkladığı Ali Kaya ise amacının Ereğli’ye hizmet etmek olduğunu vurguladı.

 

"EREĞLİ'NİN İL OLMASINI SAVUNUYORUZ"

Ereğli’de sosyal, kültürel, sanatsal ve ekonomik anlamda çöküntü yaşadığını belirten Kaya, “Son 30 yılını Ereğli’de geçiren bir kardeşinizim. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bölümler mezunuyum. 2005-2014 yılları arasında ticaret ve sanayi odası yönetim kurulunda yer aldım. Lider; insanları etkileyen ve sonucu etkileyen kişidir. Ben de Ereğli’nin kaderini etkilemeye talibim. Benim için siyaset, şartlar ne olursa olsun makam ve mevki sahibi olmak değildir.

 

"BİR ÇÖKÜŞ YAŞANMAKTA"

Ereğli sosyal, kültürel, sanatsal anlamda geriye gitmekte. Bir çöküş yaşanmakta. Burada seçilmişlerin sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Bana göre Ereğli’nin toparlanması için önce il olması gerekir. Karabük’te 60 bin, Bartın’da 40 bin civarında öğrenci var. Ereğli il olursa üniversitemiz olur. Ereğli’de ekonomik hareketliliği sağlamış oluruz. Biz Kdz. Ereğli’nin il olmasını savunuyoruz” dedi.

 

PROJELERİNİN BİR KISMINI AÇIKLADI

"Seçilirsek üretim odaklı projeler yapacağız" diyen Kaya, şöyle devam etti: “18 Ocak 2018’de burada kasırga yaşandı. Bu bölgedeki esnafın sorunlarına kalıcı çözümler ve önlemler alacağız. Bozhane bölgesinde faaliyet yapan arkadaşların kendi malları gibi oturdukları, yasal sorunları olmayan bir düzlem oluşturacağız. Kemer ve Kırmacı bölgesinde vatandaşların rahat alışveriş yapabilmeleri için kapalı büyük bir pazaryeri projesi yapacağız. Her bölgede kapalı pazaryeri projeleri yapacağız. Denizcilik ve kabotaj bayramını aslına uygun bir şekilde kutlayacağız. Kentimize mutlaka bir marina kazandıracağız. Kamusal alanlardan sahil yolu, Devrek Yol ayrımı, Erdemir caddesinden otopark ücretlerini tamamen kaldıracağım. Yollar, insanların kullanımına açık kamusal alanlardır. Otopark alanları hariç yollardan belediye para kazanmayacak. Vatandaşımızın soyulmasına izin vermeyeceğim. Şehrimizin sorunlarının en başında ulaşım geliyor. Bu trafik sorunun çözülmesi için yeni yollar üretilmesi gerekiyor. Bende bunun için çalışacağım"

 

AND İÇTİ

Kaya, toplantının son bölümünde İl Başkanı Erkmen tarafından kendisine uzatılan ve tüm belediye başkan adaylarına okutturulan 'And'ı ayakta okuyarak partililer tarafından alkışlandı.