Bir çok kişi ve kurumun yıllarca dile getirdiği ancak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç'un bizzat takip ettiği Kdz.Ereğli'ye Ağır Ceza Mahkemesi kurulma kararının ardından görev yapacak Mahkeme Başkanı da atandı.

Hakim Savcılar Yüksek Kurulu Adli Yargı Kararnamesi'ne göre Şanlıurfa Hakimi İsmail Aydın, Kdz.Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na atandı.

Aydın'ın Mahkeme Başkanlığı'na atama yapılması sonrası önümüzdeki adli yılına kadar eksikliklerin giderilerek çalışmalara başlaması bekleniyor.

Bilindiği gibi konu yıllardır dile getirilmiş ancak beyanattan öteye gidememişti. Seçim sürecinde konunun ilçedeki bazı sivil toplum kuruluşları tarafından iletildiği Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, konunun çözümünde büyük pay sahibi olarak tarihe geçti.


- MAHKEMELERİN YÜKÜ AZALACAK, EREĞLİ VE ALAPLI RAHAT EDECEK

Kdz.Ereğli'ye Ağır Ceza Mahkemesi kurulması, hem ilçeye yeni memur kadrosunun açmasına hem de yıllardır Zonguldak'a gitmek zorunda kalan Ereğli ve Alaplı bölgelerindeki mağdur isimleri rahatlattı. İlçeye Ağır Ceza Mahkemesi açılması Zonguldak'taki iş yoğunluğunu da azaltacak ve yargılamalar daha hızlı yapılacak.