Kdz. Ereğli’de kirada olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM), kendi binasına kavuşacak. AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, ADSM’nin ihalesinin önümüzdeki ay yapılacağını açıkladı. Aylık 30 bin liraya yakın kirası ile dudak uçuklatan ADSM tam 9 yıla yakındır kirada duruyordu.

CUMHURBAŞKANI DEVREYE GİRDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Ereğli'deki kamu yatırımları noktasında yaşanan sorunların iletilmesinin ardından bizzat Erdoğan'ın talimatıyla Hükümet Konağı, Emniyet Müdürlüğü, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin ihale süreçlerinin başlatılarak hızlandırılması ise kamuoyunda memnuniyetle karşılandı. Toplam 7 bin 594,90 metre kare olan B+Z+3 katlı betonarme bina yer tesliminden 700 gün içerisinde teslim edilmesi ön görülüyor. 

BOZKURT İHALEYİ AÇIKLADI

Konuya ilişkin AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığından yapılan açıklama şu şekilde: "Kdz. Ereğli’de, bazı binaların kiralanması suretiyle verilen kamu hizmetlerine yönelik çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 2 Mart’ta ihalesi yapılan Kdz. Ereğli Hükümet Konağı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının ardından bir kamu binasının daha yapımı için ihale tarihi belli oldu.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, ilçede kiralanan binalarda verilen kamu hizmetlerinin kamu binalarında verilmesine yönelik çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. Bu noktada ilçe halkına bir müjde daha veren Bozkurt, Kdz. Ereğli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin ihalesinin Nisan ayında yapılacağını ifade etti.
İhale tarihini 8 Nisan olarak açıklayan Bozkurt, şunları söyledi:

“Bilindiği gibi ilçemizdeki bazı kamu hizmetleri, kiralama yöntemiyle tutulan binalarda verilmektedir. Bu durumu sona erdirmek için, göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız girişimler meyvelerini vermeye devam ediyor. Daha önce de açıkladığımız gibi Kdz. Ereğli Hükümet Konağı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binaları ile ilgili ihale 2 Mart’ta yapıldı. İhalenin sonuçlanması ve yer teslimin ardından, çalışmaların en kısa sürede başlamasını bekliyoruz. Bugün de Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’nin yanına yapılacak olan 30 üniteli Kdz. Ereğli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi binamızın yapımı ile ilgili ihale ilanına çıkıldığını ilçe halkımızla paylaşmak istiyorum. Söz konusu ihalenin onayı 9 Mart’ta verilmiş olup; ihale 8 Nisan’da, saat 10.30’da, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü İhale Daire Başkanlığı toplantı salonunda yapılacaktır. Yapılacak olan ihalenin şimdiden ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyor, katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum"