Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, ilçe merkezinde yaşanacak insan ve araç yoğunluğu ile ilgili alınan önlemleri anlatırken vatandaşların yaşayabilecekleri sıkıntı karşısında duyarlı davranmaları herhangi bir sorunda da ‘155 Polis İmdat’ hattına ihbarda bulunmalarını istedi.

 

14 YENİ KAMERA DAHA FAALİYETTE

 

Tektaş, makamında düzenlediği basın toplantısında ilçe merkezinde mobese sistemi kullanıldığını, 14 adet yüksek çözünürlüğe ve yakınlaştırma özelliğine sahip kameraların da faaliyete gireceğini belirterek, “Bu kameralar 24 saat boyunca kesintisiz kayıt yaparak haber merkezimizde görevlendirdiğimiz uzman polislerimiz tarafından canlı olarak takip edilecektir. Kameralar sayesinde kontrol sağlanacak böylelikle güvenlik olgusuna teknolojinin yeni imkanları kullanılarak halkın hizmetine sunulmuş ve sunulmaya da devam edilecektir” dedi.

 

İHBARDA BULUNANIN

KİMLİĞİ AÇIKLANMAYACAK

 

Tektaş vatandaşların da mağdur duruma düşmemeleri için alması gereken önlemleri şu şekilde sıraladı:

“Uygulamaya konulan güvenlik tedbirlerine vatandaşların da katkı sağlaması amacıyla uyarılarımıza dikkat etmelerini talep ediyoruz. Vatandaşlar ikametlerinden ve işyerlerinden çıkarken otolarını park yaptıktan sonra kapılarını kilitlediklerinden emin olmalarını, apartmanda oturan vatandaşların apartman dış kapılarının sürekli olarak kapalı kalmasını, apartman içerisinde satıcıların girmesini engelleyici tedbirler almasını, evlerinden çıkmayan komşulardan kendi ikametlerini, işyerlerini ve otolarını gözetleyerek sahip çıkmaları konusunda rica etmelerini, Karadeniz Ereğli’de yaşayan vatandaşlarımız güvenlik amaçlı mevcut bulunan kamera ve alarm gibi sistemlerin çalışır durumda olduğundan emin olmalarını ve bulundukları yerlerde aydınlatma sisteminin mutlaka çalışır durumda bırakmalarını, vatandaşların çevrelerinde şüpheli gördükleri, tanımadıkları şahısları, araçları ve diğer şüpheli durumları mutlaka 155 polis imdat telefonuna bildirmelerini istiyoruz. 155 Polis imdat telefonuna yapılan ihbarlarla ilgili hiçbir vatandaşımız sorumlu tutulmamaktadır. Ayrıca kimliğini açıklamak isteyen vatandaşlarımıza kesinlikle kimliği sorulmayacağı da özellikle vurgulamak istiyorum. Yapılan ihbarlar ve vatandaşlık görevidir. Bildirilmeyen en küçük şeyin yarın daha büyük bir şekilde kendi önümüze çıkabileceğini unutmamamız gerekir” dedi.