Kdz.Ereğli'de sivil toplum örgütü temsilcileri, meslek odaları, siyasi partilerin de aralarında bulunduğu 31 dernek 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin kaldırılmasına tepki göstererek hazırladıkları ve yasal izin alamadıkları alternatif kutlama programında yeralan halk yürüyüşünü etkinliğini gerçekleştirdi.

TÜRK BAYRAĞI VE ATATÜRK RESİMLERİ İLE YÜRÜDÜLER

Yaklaşık bin kişinin katılımı ile Bozhane kavşağından başlayan yürüyüş ana yol güzergahından Atatürk Anıtı önüne kadar devam etti. Mustafa Kemal'in Askerleriyiz, Ne Mutlu Türk'üm Diyene, Bayramlar halkındır, kaldırılamaz, 19 Mayıs'ı unutma, unutturma sloganları eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe araçlar kornaları, evlerinde bulunan vatandaşlar alkışlarla destek verdi. Atatürk Anıtı önünü dolduran kalabalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okudu ve sahil güzergahında bulunan Amfi tiyatroya geçti.

"İLKELER ABİDESİDİR"

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Atatürkçü Düşünce Derneği Kdz.Ereğli Şube Başkanı Önder Öner gerçekleştirdi. Öner konuşmasında, 19 Mayıs Türk milletinin en zor en çaresiz en güçsüz olduğu durumda bile direnişin, kurtuluşun nasıl sağlanabileceğinin bir halkın özgür iradeyi ve azmi ile nasıl örgütlenip var olan potansiyelini harekete geçirebileceğini dosta düşmana gösterdiği, gururla, coşkuyla, heyecanla kutlayacağımız bir gündür. Her ne kadar yok sayılıp unutturulmaya çalışılsa da ulusal Kurtuluş Savaşının Başkomutanı Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Türk Milletinin aydınlanmasının kaynağı ulusal değerlerin simgesi Türkiye ile özdeşleşen bir ilkeler abidesidir. Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir diyen Atatürk, çalışkan devrimci, korkusuz ahlaklı bilgili niteliği ile Cumhuriyetimizin bu başlangıç gününü gençlik ve spor bayramı olarak Türk gençliğine armağan etmiştir dedi.

Kdz.Ereğli Belediyesi Halk Oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından coşkulu kalabalık 10 Yıl Marşı eşliğinde tempo tuttu. Kdz.Ereğli Belediyesi yürüyüş öncesi gruba dağıtılmak üzere Türk Bayrağı verdi. Polis yoğun güvenlik önlemleri alırken Anıt Önünde Çevik Kuvvet aracı ve polisler hazır bekledi.

Kdz.Ereğli Belediyesi'nin önceki Başkanlarından Ruhi Cöbekoğlu ve Kdz.Ereğli'nin sevilen isimlerinden Ali Yılmaz'da evlerinin balkonundan yürüyüşe Türk Bayraklarını sallayarak destek verdiler. Yürüyüşü gerçekleştiren grup ise bu anı alkışlarla güzelleştirdi.

Coşkulu kalabalık Atatürk Anıtı önünde dev Türk Bayrağı etrafında saygı duruşunda bulundu.