Kdz. Ereğli Ömerli Mahallesi'nde yaşayan yaşlı çift, 16 yaşındaki torunları tarafından evlerinde ölü olarak bulundu.

 

Olay sabah saatlerinde Ömerli Mahallesi Kaynarca konutlarında meydana geldi. 6 senedir aynı adreste yaşadıkları belirlenen İsmail Özer (65) ile eşi Fadime Özer, sabah saatlerinde yanlarında kalan torunları D.֒yü (16) dershaneye gönderdi. Kursu tamamlayan D.Ö. eve geldiğinde acı manzara ile karşılaştı. Küçük kızın çığlıklarını duyan apartman sakinleri durumu hemen polise bildirdi. Olay yerine gelen polisler, babaanne Fadime Özer’in cesedini mutfakta, İbrahim Özer’in cesedini ise oturma odasında buldu. Dede İbrahim Özer'in, kendisine ait ve ruhsatlı otomatik av tüfeği ile eşi Fadime Özer’i mutfakta vurduktan sonra oturma odasında kendisini vurduğu tespit edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, şahısların hayatını kaybettiğini belirterek, söz konusu adresten ayrıldı.

 

EVE ÇAĞIRILDI

Yaşlı çiftin evinde araştırma yapan olay yeri inceleme ekipleri, sabah saatlerinde hazırlanan kahvaltı masasının hazırlandığı gibi durduğunu belirledi. D.Ö.’nün çığlıkları üzerine olayı polise bildiren apartman sakinlerinden Meltem Doldur, “Evde oturduğumuz sırada çığlıkları duydum. Alt kata indiğimde o kötü manzara ile karşılaştım. Daha sonra hemen polise haber verdik.” dedi. Olayı gören ailenin torunu D.Ö, polislerin kendisini çağırması nedeni ile bir kez daha eve getirildi. Küçük kız, polislerle görüştükten sonra akrabaları ile olay yerinden ayrıldı.

 

ARA SIRA KAVGALARI OLUYORDU

Apartman sakinlerinden Perihan Alim ise yaşlı çiftin zaman zaman her ailede olduğu gibi ufak tefek tartışmalarının olduğunu söyledi. Ancak bugüne kadar büyük bir tartışmalarının olmadığını söyleyen Alim, “Her ikisi de kendi hallerinde insanlardı. Emekli olduktan sonra buraya taşındılar. 6 yıldır kendilerini tanıyorduk. Nasıl böyle bir şey yaptılar anlayamadım.” dedi.

 Olay yeri ve Asayiş Büro amirliği ekipleri evde yapılan inceleme sonrasında olayda kullanılan av tüfeğini incelemek üzere teslim aldı. Polis, İbrahim Özer’in aracında da inceleme yaptı. Yapılan incelemede otomobilin bagajından çok sayıda dolu kovan bulundu. Otomobilden alınanlar da incelemek üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

ANNEM KIZKARDEŞİMİN YANINA GİDECEKTİ

Şehir dışında yaşayan ve hafta sonu için anne ve babasının yanına gelen ailenin kızı Saadet Uzun ise gördüğü manzara karşısında gözyaşlarını tutamadı. Eşi Cavit Uzun’un teselli ettiği genç kadın, “Annemle hamile olan kız kardeşimin yanına gidecektik. Ona orada yardım edecekti. Ben şimdi bunu kız kardeşime nasıl söylerim.” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Savcılık tarafından yapılan incelemenin ardından Fadime ve İbrahim Özer çiftinin cenazeleri Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Çiftin 3'ü kız 5 çocukları olduğu öğrenildi.