Kdz.Ereğli Doruk ve Elmatepe mahallerinde 2 gün içinde 6 eve giren hırsız mahalle sakinlerini tedirgin etti. Evine hırsız giren ailelerden Ünsal Açıkgözoğlu, hırsızın 6 bin liraya yakın nakit para ve altınlarını çaldığını söyledi.

Ereğli'nin Elmatepe ve Doruk mahallesinde iki gün içinde meydana gelen hırsızlık olaylarında 6 ailenin değerli eşyaları ve paraları çalındı. Evlere cam ve kapılardan girdikleri tespit edilen hırsılar, girdikleri evleri talan ettikleri ve kısa sürede aldıkları eşyalarla ortadan kayboldukları belirtildi.

Evine hırsız giren ailelerden Ünsal Açıkgöz, 29 Ekim akşamı meydana gelen hırsızlık olayında evinden 6 bin lira değerinde değerli eşya ve parasının çalındığını söyledi. Hırsızlığın meydana geldiği akşam eşi Hatice Açıkgözoğlu ve 4 yaşındaki Yaser Emin Açıkgözoğlu ile birlikte babasının evine maç seyretmeye çıktığı anda hırsızlığın meydana geldiğini dile getiren Açıkgözoğlu, işi yapanların profesyonel iddia etti.

Ev sahibi Ünsal Açıkgözoğlu, oğlu için yaptırdıkları kumbaranın bile boşaltıldığını söyledi. İçinde Türk lirası ve döviz ile birlikte bin liraya yakın para olduğunu söyleyen Açıkgöz, "Demir paralara dokunmamışlar. Kâğıt paraları alarak kaçmışlar. Oğlum kumbaranın içindeki paraları göremeyince bize paralarının nerede olduğunu sordu. Bu soruya cevap bile veremedik. Bizimle birlikte Üst mahallede 3, hemen karşımızda ki eve ve Yarma mahallesinde oturan bir emeklinin evine de girmişler." diye konuştu.