Kdz.Ereğli’de meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti. Kışla kavşağında meydana gelen kazada kanser hastası annesini Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Hastanesi'ne götüren Fahrettin Doğan’ın kullandığı araç ile tır’a çarptı, ağır yaralanan anne Kezban Çakmakçı (62) yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Alaplı’da oturan Fahrettin Doğan (28) kanser olan annesi Kezban Çakmakçı’nın (62) ağırlaşması üzerine 67 LF 232 plakalı otomobili ile tedavi gördüğü Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Araştırma Hastanesine götürmek için yola çıktı. Alaplı’dan Kdz.Ereğli’ye giriş yapan Fahrettin Doğan, sanayi kavşağına geldiğinde, sanayiden çıkış yapan ve kavşaktan dönmek isteyen Şenol Uzun’un (42) kullandığı 67 TU 026 çekici 67 TU 019 dorse plakalı TIR’a arkadan çarptı. Otomobilin arka koltuğunda oturan anne Kezban Çakmakçı, çarpmanın etkisi ile savruldu. TIR sürücüsü Şenol Uzun ve sanayi esnafı, kaza yapan Fahrettin Doğan’ı araçtan çıkardı. Vatandaşlar, kazada başında aldığı darbe sonrasında kanaması olan anne Kezban Çakmakçı için sağlık ekiplerine haber verdi. Kazadan hemen sonra olay yerine gelen trafik ekipleri, yaralı Kezban Çakmakçı’yı araçtan çıkarmak isteyen vatandaşlara engel oldu. Olay yerine gelen 112 ve özel ambulans görevlileri, yaralı Kezban Çakmakçı’ya ilk müdahaleyi yaptı. Çakmakçı’nın durumunun ağır olması nedeni ile özel Echomar Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Çakmakçı’nın yapılan ilk muayenesinde kafasından ve omurilik bölgesinden darbe aldığı anlaşıldı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan kafatasında, omuz ve göğüs kafesinde kırıklar tespit edilen Çakmakçı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

“GİDEMEDEN KAZA YAPTIK”

Kazada hafif yaralanan sürücü Fahrettin Doğan, ifadesi alınmak üzere Gülüç Polis Karakoluna götürüldü. Araca binmeden önce kazayı anlatan Doğan; “Annem Zonguldak Karaelmas Üniversitesi hastanesinde kanser hastalığı nedeni ile kemoterapi görüyordu. Kan alması gerektiğinde kendi aracımızla Zonguldak Karaelmas Üniversitesine götürüyorduk. Bu akşam yine rahatsızlandı. Hastaneye gitmek için yola çıktık. Ama hastaneye gidemeden kaza yaptık” dedi. Kazada TIR sürücüsü Şenol Uzun da ifade için Gülüç Polis Karakoluna götürüldü.

AİLE YAKINLARI HASTANEYE AKIN ETTİ

Kazada hayatını kaybeden Kezban Çakmakçı’nın cesedi otopsi yapılmak üzere Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayı duyan Çakmakçı’nın ailesi ise hastaneye akın etti. Kazada annesinin hayatını kaybettiğini öğrenen Fahrettin Doğan ise gözyaşlarına boğuldu. Yapılan otopsinin ardından Kezban Çakmakçı’nın cesedi ailesine teslim edildi. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.