Kdz.Ereğli’de Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele (KOM) ekipleri, Türkiye’nin birçok yerinde sahte evrak ve kimlikle kredi çeken şebekeyi çökertti. Kdz.Ereğli’de başlayan ve 4 İl’de eş zamanlı olarak sürdürülen operasyonda 1’i polis 11 kişi gözaltına alındı.

Kdz. Ereğli’de birkaç bankadan sahte kimlik ile kredi çekmek isteyen ancak bunu başaramayan kişilerin peşine düşen KOM ekipleri, soruşturmayı derinleştirdi. Yapılan araştırma sonrasında şebekeye ulaşan ekipler, 5 aylık çalışma sonrasında Yalova, İstanbul, Mardin ve Ankara’da eş zamanlı operasyon başlattı. Ekipler, Ereğli'deki bankalardan kredi çekemeden ortadan kaybolan şahısların izini bırakmadı. Tespit edilen şahıslar 5 ay boyunca yakın takibe alındı. Gözaltına alınan 11 kişinin bugüne kadar birçok bankadan sahte kimliklerle başkalarının adına yüklü miktarda kredi çektiği öğrenildi.
4 İl’de gözaltına alınan şahıslar, Kdz. Ereğli'deki İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Amirliği'ne getirildi. Birçok bankadan binlerce lira kredi çektikleri belirtilen zanlılar, Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Kurmak, Sahtecilik, Kamu Kurum ve Kuruluşlarını zarara uğratmak ve Nitelikli Dolandırıcılık suçlarından gözaltına alındı. Zanlılar, ifadelerinin tamamlanmasının ardından Adliyeye sevk edilecek.