Olay, saat 19.00 sıralarında Elmatepe Mahallesi İnallı Sokak numara 63 önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cezaevinden yeni çıktığı öğrenilen M.O. (34) ile İ.G., M.O.'nun kapılarının önünde küfür etmesi üzerine tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine İ.G.’nin kardeşi M.G. (43) de olay yerine geldi. Araya girerek olayı engellemeye çalışan M.G.'nin de geldiğini gören M.O.'nun, "Bekleyin, ben size yapacağımı biliyorum." diyerek iki kardeşin yanından ayrıldı.

Kısa süre sonra yeniden iki kardeşin yanına gelen O., belinden silahı çıkartarak yakın mesafeden ateşledi. Dört el ateş eden M.O.'nun silahından çıkan mermiler M.G.’nin göğsüne, karnına, baldırına ve ayağına isabet etti. M.O., olay yerinden koşarak kaçtı. Yaralı M.G., abisi İ.G. ve yakınlarının da yardımı ile özel araçla Ereğli Echomar Hastanesi'ne kaldırıldı. İ.G., daha sonra Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Mahalle sakinleri, olayın hemen ardından durumu polise bildirdi. Mahalle halkından bilgi toplamaya çalışan polis memurları, olayı gerçekleştiren M.O.'nun da aynı mahallede oturduğunu ve olay sonrasında eve gittiği bilgisini aldı. Emniyet güçleri, M.O.'nun abisi ile birlikte evde arama yaptı. Evde olmadığı anlaşılan M.O.'nun abisi ifadesi alınmak üzere Gülüç Karakolu'na götürüldü. İ.G.’nin ailesi gözyaşlarına boğuldu. Mahalle sakinlerinin polise verdiği bilgide, M.O.'nun her akşam aynı saatlerde küfürlü sözlerle mahalle arasında gezdiği ve belindeki silahı da görünecek şekilde dolaştığı belirtildi.

Yaralanan M.G.'nin abisi İ.G.'nin gelini H.G., "Bizim evin önüne geldiğinde kaynımın kavgalı olduğu kişiyi aradı. Telefonda onu buraya çağırdı. Küfürler etmeye başladı. Aradığı çocuk hiçbir şey söylemedi. Yapılan konuşmaların sonrasında kayınpederim İ.G. evden sokağa indi. Kayınpederim ile birlikte amcam Mehmet Göktekin de indi. 'Ne yapmaya çalışıyorsun?' diye sordular. O arada Mehmet amcam babamın kolundan çekerek Murat'la konuşmak istedi. Daha konuşamadan çok yakın mesafeden amcamı vurdu." dedi.

Olay Yeri İnceleme ekipleri, olayın yaşandığı yere gelerek inceleme yaptı. M.O'nun yakalanması için çalışmalar devam ediyor.