Son dönemlerde başta uyuşturucu olmak üzere başarılı operasyonlara imza atan Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü yine bu başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi ve yurt dışı ağı da olan şebekeyi çökertti.

Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyon sonucu Tekirdağ, Aydın, İzmir, Iğdır ve İstanbul'da toplam 24 kişiyi sahtecilik ve dolandırıcılık iddiasıyla gözaltına aldı. Alınan bilgiye göre sahte kimlik ve evraklarla yine sahte olan ehliyetleri Kdz.Ereğli'de resmi ehliyete çevirmek isteyen şebeke çökertildi.

Konu ile ilgili edinilen bilgilere göre, yurt dışından getirdikleri sahte ehliyetleri Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Amirliğinde Türk ehliyetine çevirmek istediler. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün ehliyetlerin hangi ülkeden geldiğine göre yaptığı yazışmada, ehliyetlerin durumunu sordu. Son olarak Kıbrıs'dan gelen yazıda da ehliyetlerin sahte olduğunun belirtilmesi üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri düğmeye bastı. Titiz çalışmalar sonucu 5 İl'de toplam 24 kişi gözaltına alınarak Kdz.Ereğli'ye getirildi. İlk olarak Kdz.Ereğli Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçen şebeke Kdz.Ereğli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele bölümünde sorguya alındı. Olay ile ilgili 8 kişinin de arandığı öğrenilirken 24 kişi Cuma günü Kdz.Ereğli Adliye'sine çıkartılacak.